lördag, maj 27, 2017

Garden Route toppar National Geographic lista!


En spännande nyhet vi fått från Sydafrikanska Ambassaden i Stockholm är att Sydafrikas vackra kuststräcka Garden Route toppar National Geographics lista över bästa internationella destinationer för en vårresa i år. Den prestigefyllda listan inkluderar även Australiens stora barriärrev och New York Citys Central Park, så kokurrensen är verkligen inte dålig. Ambassaden berättar:

"Sydafrikas sydliga motorväg N2 från Kapstaden i Western Cape till Port Elizabeth i Eastern Cape är som gjord för att man ska ta omvägar”, skriver National Geographics Maryellen Kennedy Duckett. Hon föreslår att resenärer inte ska följa motorvägen hela sträckan utan snarare ta många avstickare - särskilt på den spektakulärt natursköna Garden Route-sektionen - för att utforska laguner, sjöar, skogar, berg, stränder och vikar".

Vi som har förmånen att bo hela eller delar av året i Kapstaden och vindistrikten har ju åkt den här sträckan och är inte alls förvånade över den fina placeringen. Men visst är det fantastiskt kul att våra vackra omgivningar hyllas i internationell press, speciallt som turismen är en mycket viktig inkomstkälla för Sydafrika.
HÄR hittar ni hela den spännande listan på National Geographics sida!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar