måndag, maj 15, 2017

Meet Sue Barnes


Vårt PADS-projekt bygger ju på att vi kan få tag på bra tvättbara bindor av hög kvalité som flickor på high school i Kapstadens kåkstäder kan använda under hela sin tid i skolan. Det kit som vi nu distribuerar är framtaget och säljs av en driftig kvinna vid namn Sue Barnes. Både hon och produktionen finns i Durban, och HÄR kan ni läsa historien om hur Sue började tillverka dessa tvättbara bindor. Och HÄR är hennes webbsida.

Hela 65 000 kit har distribuerats hittills, och vårt lilla projekt har i alla fall kunna hjälpa ungefär 1200 av dessa flickor tack vare era generösa donationer. Vi hoppas förstås kunna hjälpa ännu fler flickor framöver. Stort och varm TACK till er alla!

Strax innan vi flög till Sverige träffade Samira Sue och hennes familj på tillfälligt besök i Kapstadens vindistrikt. Det blev en mycket trevlig och god lunch på fina vingården Stark-Condés utmärkta restaurang The Postcard Café - ett av våra favoritställen i vindistrikten. Har ni inte varit där kan vi varmt rekommendera ett besök på denna vackra vingård. Vinerna är i världsklass och restaurangen håller numera riktigt bra klass den också. Deras paella är "to die for"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar