fredag, maj 12, 2017

Sent nationaldagsfirande

Björn, Maja Berthas, Samira och Mia Mårtensson
Härom kvällen var vi gäster på Sydafrikanska ambassadens försenade nationaldagsfirande i Stockholm. Eventet ägde rum på Historiska museet på Narvavägen. Det blev många goda viner med gott tilltugg. Apropå vinerna så hade man specialimporterat samtliga viner, då inga av dessa (ännu?) har någon svensk vinagent och alltså inte finns att köpa i Sverige i dagsläget.

Regeringen representerades av försvarsminister Peter Hultqvist som höll tal och hyllade det mångåriga samarbetet mellan Sydafrika och Sverige. Och så sjöng vi båda länders nationalsånger, förstås. Även den sydafrikanske ambassadören Faith Doreen Radebe, som vi hör mycket positiva omdömmen om från svenskar som på olika sätt har samröre med henne, höll tal med historiska tillbakablickar och förhoppningar om Sydafrikas framtida utveckling. Hon är en lättillgänglig och social person som utstrålar intelligens, styrka och ett genuint intresse när man möter henne och får en pratstund.

Som ni ser på översta bilden här träffade vi också en hel del "bekantingar" från vimlet i Kapstaden, till exempel WOSA:s (Wines Of South Africa) svenska representant Maja Berthas och Mia Mårtensson, numera sedan fyra år head sommelier på The World-Residence At Sea och tidigare försäljningschef på The Winery of Good Hope.

För er som är oroliga kan vi lugna er med att Mia fortfarande har sin vackra gotländska i behåll.

På äkta sydafrikanskt manér blev det förstås härlig spontandans i slutet av partajet - HÄR kan ni se filmen vi tog av den och lade upp på youtube. Vid det laget hade den vackra ambassadören sagt flera gånger att nu skulle hon verkligen skynda sig hemåt, men som ni ser lyckades hon inte motstå rytmerna utan förgyllde dansgolvet i sin tjusiga blå dräkt.
Vi gillar henne skarpt!

Det blev ett mycket trevligt och livat nationaldagsfirande med andra ord, helt värdigt vårt härliga andra hemland!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar