lördag, februari 17, 2018

Årets Imibala Cup


En av säsongens höjdpunkter i svenskkolonin här i Kapstaden - Imibala Cup - gick av stapeln i söndags på Strand Golf Club för femte året i rad. Golftävlingen anordnas varje år av eldsjälarna Inger och Stefan Lindholm med benägen hjälp av Fredagsgolfens Hasse Larsson, för att samla in pengar till skoluniformer med mera till behövande barn i vårt närområde.

118 spelare var anmälda och 108 fullföljde tävlingen trots en del vind och tuff värme. Målet är att finansiera en grupp på 100 barn à R1200.

Förutom intäkterna från golfspelet bidrog också många med donationer, och inte minst med köp av lotter och deltagande i efterföljande auktioner. När alla kommit i mål vidtog allmänt mingel följt av middag, auktioner, lotteridragning och prisutdelning. Trots det stora antalet deltagare och det dignande prisbordet gick alla ceremonierna föredömligt snabbt och smidigt. KLICKA HÄR för att läsa resultatet från prisutdelningen och se ännu fler foton som Björn tog under dagen och kvällen.

Några av barnen från vår "hundragrupp" var närvarande tillsammans med en av sina lärare. De hjälpte också till vid utdelandet av priserna.

Många näringsidkare i framför allt vindistriktet hade skänkt generösa priser till tävlingen och för det goda ändamålet, och vi vill påminna om vikten av att vi alla nämner Imibala Cup när vi besöker dessa ställen.

Det blev en riktigt trevlig dag och kväll, och vi tackar Inger, Stefan och Hasse för ett som vanligt utmärkt arrangemang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar