fredag, februari 02, 2018

Sex on the beach, anyone?


Nya Nom Nom Eatery (ungefär Mums Mums på svenska), f d Benguela on Main, på Main Road i Somerset West slog upp dörrande nu i veckan efter endast två veckors hektisk omdesign. Vi gick dit för att kolla läget på premiärdagen.Redan när man kliver ur bilen utanför huset ser man att en hel del förändrats. Huset har delvis fått en kul mintgrön färg och namnskyltarna är bytta förstås.

Väl inne i lokalen ser det mesta nytt och annorlunda ut på ett mycket positivt sätt, tycker vi. Även invändigt är vissa väggar svagt mintgröna och inredningen går mest i olika rosa och grå nyanser.Det nya restaurangkonceptet är betydligt mer avslappnat och lekfullt - helt enkelt en "relaxed, everyday eatery". Och priserna tillåter verkligen besök ofta. Vi tog tre rätter som vi delade på och blev jättemätta. Slutnota inklusive stor cocktail, öl och bubbelvatten? R350 + dricks!! Dvs cirka 230 kr.

De stora, saftiga musslorna från Saldanha Bay i gräddig vitlök är de godaste vi ätit på mycket länge. Och för bara R88 är de ett fynd.Unga kocken Sebastian har varit pastry chef/konditor på Benguela on Main sedan starten och har nu fått överta huvudansvaret för restaurangen. Det klarar han med glans.

Men detta innebär också att desserterna är något alldeles extra och på restaurangen finns också en vagn med sagolika fikabröd av olika slag. Not to be missed!


Jaha, och blogginläggets titel "Sex on the beach" då - vad har det med restaurangen att göra? Jo en av deras cocktails heter så. Den blandas på många håll i världen, och vi har bland annat druckit den i Karibien tidigare. Här smakade den utmärkt och var även stor nog att räcka som måltidsdryck ett tag. Nom Nom har en lång rad kända och okända cocktails på dryckesmenyn, vilket är ett ovanligt och kul inslag.

               

HÄR hittar ni hemsidan. Vi kommer tillbaka. Nom Nom har alla ingredienser för att kunna bli ett riktigt stammisställe, tycker vi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar