måndag, juli 30, 2018

Årlig översyn av förlängd reseförsäkring

Som vanligt vid den här tiden gör vi en jämförelse av premie för hemförsäkring och förlängd reseförsäkring eftersom vi har huvudförfallodag den 1 augusti. HÄR kan ni läsa förra årets jämförelse.

För dem av oss som vistas utomlands längre än 45 dagar i sträck uppstår ju ett behov av att förlänga det reseskydd som ingår i hemförsäkringen. Det kan man antingen göra med sitt hemförsäkringsbolag eller med ett försäkringsbolag som enbart säljer reseförsäkringar, typ Gouda.

År 2013 bytte vi vår hemförsäkring till försäkringsbolaget Dina Försäkringar eftersom de hade bästa pris både på själva hemförsäkringen och för den förlängda reseförsäkringen. Sedan dess har vi haft kontakt med deras kundservice i olika ärenden och även blivit mycket nöjda med den för det mesta obefintliga väntetiden i telefon, det personliga engagemanget och med den snabba, smidiga och vänliga skadehanteringen. En extra trevlig bonus är att de regionala bolagen (i vårt fall Dina Försäkringar Mälardalen) är relativt små, vilket gör att man oftast får samma personer som handläggare på kundservice och blir igenkänd som kund. 

Vid årets jämförelse blev det återigen Dina Försäkringar som är det bästa alternativet rent ekonomiskt för oss. De har den lägsta premien på hemförsäkringen och när vi kommer till den förlängda hemförsäkringen blir det riktigt intressant. Med Dina Försäkringar betalar vi 26 respektive 28 kronor per dag efter de första 45 dagarna som redan ingår i hemförsäkringens reseskydd. Det alternativ vi har är att teckna en separat reseförsäkring med ett försäkringsbolag som enbart säljer reseförsäkringar. Exakt samma försäkring som Dina Försäkringar erbjuder, alltså inklusive egendomsskydd också, med bolaget Gouda skulle kosta 49 respektive 95 kronor per dag!!! Valet var återigen ganska enkelt, som ni förstår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar