onsdag, juli 05, 2017

Årlig översyn av förlängd reseförsäkring

Ni som läst vår blogg genom åren vet vid det här laget att vi gör en årlig översyn av vår hemförsökring och kostnaden för att förlänga reseförsäkringsskyddet från de 45 dagar som ingår i hemförsäkringen. Här finns stora pengar att tjäna, ofta många tusenlappar, eftersom många av oss är i Sydafrika ungefär ett halvår och kostnaden skiljer dramatiskt mellan olika hemförsäkringsbolag.

Resultatet av årets översyn blir att det absolut bästa och billigaste bolaget för oss i år igen (nu för femte året i följd) fortfarande är försäkringsbolaget Dina Försäkringar, som är ett mycket bra och billigare alternativ till storbolagen. Vår försäkring ligger i det regionala bolaget Dina Försäkringar Mälardalen, och denna typ av regionala bolag finns över hela landet och borgar för en personlig service som vi under dessa år lärt oss uppskatta i hög grad. För det mesta är det ingen väntetid alls i telefon för att komma fram till de olika avdelningarna på bolaget, och ofta har man med samma personer att göra. Under våra år med bolaget har vi också drabbats av några olika typer av skador, och servicen har varje gång varit snabb och mycket tillmötesgående och lämnat oss som kund med en känsla av att bolaget verkligen ställer upp för oss även när en skada inträffar. Och det har vi faktiskt inte varit med om tidigare i andra bolag.

Förra året publicerade vi en mer detaljerad redovisning här på bloggen, och i stora drag är den fortfarande giltig. HÄR kan ni läsa den.

En vikig detalj att lägga på minnet är följande: om man behöver teckna en reseförsäkring efter det att resan har påbörjats kan inte hemförsäkringsbolagen hjälpa till, eftersom deras förlängning av den ingående 45-dagarsförsäkringen måste tecknas innan resan påbörjas. Då återstår enbart bolag specialicerade på reseförsäkringar, t ex ERV och Gouda, som oftast är dyrare än att förlänga skyddet i hemförsäkringen. MEN - om en skada (t ex akut sjukdom) inträffar under den tid man har en tecknad förlängning av reseförsäkringen, och skadan medför att man blir utomlands längre än den avtalade tiden, är försäkringen fortfarande giltig tills dess man är kapabel att åka hem. I alla fall är det så generöst som kund hos Dina Försäkringar, vilket vi erfor förra säsonen i Sydafrika när Samira fick göra en akut operation i Kapstaden och vår bokade resa till Sverige sköts fram med en månad. Men för säkerhets skull ska man alltid kolla med sitt eget bolag vad som gäller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar