torsdag, december 13, 2018

Fler direktlinjer från Arlanda med Norwegian


Härom dagen kom denna trevliga nyhet från flygbolaget Norwegians presstjänst. Törs vi hoppas att detta, tillsammans med att flygbolaget håller på att köpa in många nya långdistansflygplan, kan innebära att vi så småningom får direktflyg från Stockholm till Kapstaden, månne? Vi håller tummarna för det. Vid tidigare frågor om det har de svarat lite undanglidande men absolut inte sagt nej.

Norwegian har fått ett operativt drifttillstånd av Transportstyrelsen, ett svenskt AOC (Air Operator Certificate). Det svenska bolaget Norwegian Air Sweden (NSE) ger Norwegian ett ännu starkare fotfäste i EU.
I morse landade Norwegians första svenskregistrerade flygplan på Stockholm Arlanda Airport. Planet som flög till Arlanda direkt från Boeingfabriken i Seattle är en fabriksny Boeing 737 MAX 8 med registreringsnummer SE-RTA. 
– Vi är glada över att ha ett svenskt AOC på plats. Med ett starkare fotfäste i Skandinavien kan vi få tillgång till fler trafikrättigheter och lansera nya direktlinjer som tidigare inte har trafikerats. Arlanda har potential att bli en stor internationell trafikknutpunkt för flyg mellan Asien och Nordamerika men det kräver en mer flygvänlig politik och konkurrens på lika villkor, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.
Norwegian kommer inom kort att ansöka om trafikrättigheter som bland annat innebär ansökan hos amerikanska transportdepartementet (DOT) för att få flyga till USA på Norwegian Air Sweden. 
Det var under 2017 som Norwegian påbörjade processen med ett svenskt drifttillstånd hos Transportstyrelsen. Det svenska drifttillståndet heter Norwegian Air Sweden (NSE).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar