onsdag, juni 10, 2020

Coronastatistik i procent av population

Om man är intresserad av att jämföra statistik mellan olika länder kan vi varmt rekommendera webplatsen www.worldometers.info. Här visas intressant statistik i realtid över alla länder i världen, t ex beträffande folkmängd, ekonomi, livsstil, miljö, energi, hälsa - och ja, förstås även coronastatistik.

På denna site kan man också jämföra siffrorna med hänsyn taget till population i respektive land. Varje dödsfall i covid -19 är givetvis en tragedi i sig men de relativa talen ger ändå en mer rättvisande bild än bara numerärer. Coronatabellen rangordnar t ex antalet smittade eller döda i procent per miljon invånare.

HÄR är en direktlänk till coronastatistiken! Klicka på den gröna länken "view by country", strax under det sammanlagda antalet coronasmittade i världen, för att komma till statistiken per land. Eller skrolla lite längre ner på sidan, bara.

Vrid och vänd på statistiken genom att klicka på rubrikerna i tabellen. Och klicka på respektive lands namn för fördjupad statistik om just det landet.

Coronastatistiken uppdateras kontinuerligt, men alltid vid midnatt varje dygn (GMT-tid, vilket är kl 02 på natten svensk tid).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar