måndag, juli 13, 2020

Hjälp oss att rädda Sydafrikas små vinproducenter!


Inte nog med att Sydafrika nu draddats av loadshedding igen, och att det under det senaste dygnet har regnstormat något alldeles förfärligt i hela Western Cape. Idag återinfördes utegångsförbud nattetid mellan kl 21 och 04, och värst av allt - totalstopp för försäljning av all alkohol i landet, vilket bland annat drabbar vinproducenterna mycket hårt. Vissa kommer helt enkelt inte att klara denna kris och generationers livsverk kommer att gå förlorade. Tack och lov är i alla fall inte vinexporten stoppad. HÄR kan ni läsa mer om de nyinförda förbuden.

Gabi och Hasse äger och driver Tidblom Group
Vi brukar i vanliga fall passa på att dricka vin från andra delar av världen när vi är i Sverige, eftersom det är vår enda chans att dricka annat är sydafrikanska viner, men det ska det bums bli ändring på!

Vi kan alla hjälpa till här nu genom att stötta de sydafrikanska vinproducenterna och stödköpa viner från vårt andra hemland. Som komplement till Systembolagets sortiment kan vi verkligen rekommendera de noggrant utvalda boutiquevinerna från små, högklassiga producenter som man kan köpa genom direktimporterande e-handelsföretaget Tidblom Group med snabb leverans via eget lager i Danmark. Ägarna Gabi och Hasse, med många decenniers erfarenhet från restaurangbranschen, reser runt i Kapstadens vindistrikt varje säsong och väljer kräset ut utmärkta och prisvärda viner från små familjeproducenter, där de blir personligen bekanta med vinmakare och ägare. Via Tidbloms har vi tillgång till en hel del av våra absoluta favoritproducenter som t ex Posthouse, The Ahrens Family och Glenwood. Allra roligast är att beställa deras färdiga lådor med "gott-och-blandat" från olika producenter.

  HÄR hittar ni Tidbloms vinbutik! Nu måste vi hjälpas åt allihop!

1 kommentar:

  1. Gärna stödköp - men Tidbloms sydafrikaviner är synnerligen köpvärda, helt på egna meriter! Superbra viner helt enkelt!

    SvaraRadera