torsdag, april 20, 2023

Madiba har somnat in

Madiba och Mama

 Allas vår finaste Madiba, Kayamandis inofficiella borgmästare, somnade in på Stellenbosch Hospital igår kväll. Det känns oerhört sorgligt, tomt och overkligt att vår vän nu inte finns med oss längre efter 15 års underbar vänskap och samarbete. Inget kommer längre att vara sig likt i Kayamandi. 

Björns glasögonprojekt blev ett mångårigt tätt samarbete med Madiba, och likaså Samira och Madibas kåkstadsvandringar och under senare år den viktiga start-up-hjälpen till offren för kåkstadsbränderna.

Ni är många, många som genom åren har följt med oss på kåkstadsvandringarna. Madiba vann snabbt allas hjärtan med sin positiva livssyn, sitt stora kunnande, sin härliga humor och sin obändiga livsglädje. Och er avgift för kåkstadsvandringen bidrog i hög grad till att hålla Mama och Madibas förskola Luthando levande och blomstrande.

Madiba drabbades av cancer för några år sedan och genomgick en operation. Uppföljningar visade ett positivt resultat och vi gladdes så mycket åt att han verkade ha vunnit kampen. 

Men nyligen började han få problem med bland annat förhöjt blodtryck, och när han lades in på sjukhus för kontroll visade det sig att cancern återkommit och dessvärre spridit sig i hela kroppen.

För några dagar sedan hamnade Madiba i koma och sent igår kväll meddelade familjen oss att Madiba slutgiltigt förlorat kampen mot cancern och somnat in på sjukhuset.

Våra tankar går främst till Madibas hustru Florence, av alla kallad Mama, till deras barn Nozi och Cecil och till barnbarnen. Det blir en svår tid för dem framöver nu när klanens älskade överhuvud inte längre finns hos dem.

Sorgen är stor men vi vårdar med glädjefylld ömhet alla de underbara minnen vi fick dela med Madiba under vår tid tillsammans. 

Vila i frid, vår käre vän💗.

5 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack för din kommentar, Anonym. Ja, det känns otroligt sorgligt.

      Radera
  2. Som jag skrev i Peter o Katarinas Blogg man är ödmjukare i livet efter en vandring i Kaymandi med Mr Madiba RIP

    SvaraRadera