söndag, oktober 05, 2008

Veckans restaurang: D'vine

D’vine Restaurant, Willowbrook Lodge i Somerset West

Gudomlig fine dining i romantisk herrgårdsmiljö

På vägen som leder fram till vingården Vergelegen finns denna underbara restaurang, som bjuder på fine dining av mycket hög klass. D’vine är den perfekta restaurangen för en minnesvärd kväll när du vill ha en upplevelse utöver det vanliga.

Restaurangen, och det tillhörande lilla hotellet Willowbrook Lodge med tolv rum, ägs av paret Laurie Burr & Lisa Benini. Engelsmannen Laurie har ett gediget förflutet som högklassig kock i många olika delar av världen. En höjdpunkt i karriären var som Executive Chef på världsberömda Soneva Fushi Resort på Maldiverna. Här träffade han sin blivande fru, italienska Lisa Benini, som då drev en egen dykskola.

Paret flyttade så småningom till den vackra ön Menorca, där de startade en egen restaurang. Under en semester till Sydafrika år 2006 blev de båda helt förälskade i det vackra landet, mat- och vinkulturen och den rika mångfalden av fräscha råvaror. I Willowbrook Lodge och D’vine Restaurant i Somerset West fann de även en möjlighet att förverkliga drömmen om ett eget hotell med en högklassig restaurang. ”Vi hörde också talas om att Sydafrika är värd för fotbolls-VM år 2010 och smittades av sydafrikanernas entusiasm och förhoppningar inför detta stora världsevenemang”, berättar Lisa.


Restaurangen ligger i en lummig trädgård med många vackra växter, nära hotellets swimmingpool. Här serveras både lunch och middag, men menyerna skiljer sig åt till viss del. D’vine är allra mest populärt på kvällarna. Du väljer mellan att avnjuta din måltid i de intima små matsalarna, på den inglasade verandan eller ute på terrassen under skuggande parasoll. De vackra matsalsrummen inger en känsla av elegant herrgårdsmiljö. Middagens fördrink kan du inta i lugn och ro i barens sköna fåtöljer, medan du försöker välja bland allt det frestande på menyn.


På kvällarna måste herrarna byta ut sina shorts mot långbyxor, här som på de flesta andra finare krogar i Sydafrika. Restaurangen undanber sig barn under 13 års ålder på kvällstid och det finns heller ingen barnmeny.

Lisa och Laurie har en uttalad strategi att anställa personal med olika hudfärger och ursprung. De har verkligen lyckats hitta mycket trevliga och professionella medhjälpare som tar väl hand om restau-rangens gäster.

En middag på D’vine är en sann fine dining upplevelse. I väntan på maten bjuds du en läcker amuse-bouche (pytteliten extra förrätt) som aptitretare. En sval sorbet serveras också mellan förrätt och huvudrätt, att ”skölja” gommen med.

Här har vi njutit makalöst goda mid-dagar och kvalitén är alltid lika hög. Gästande vänner från Sverige vi tagit till D’vine pratar ibland långt efteråt om en minnesvärd gourmetupplevelse de ofta tänker tillbaka på.

Tips!

Fortsätter du ungefär 500 meter på Lourens-ford Road kommer du till den kända vingården Vergelegen.

Ännu lite längre fram på samma väg ligger Erinvale Estate Hotel & Spa, som också har en mycket fin golfbana designad av Gary Player. Tel: +27 (0)21 847 1160 www.erinvale.co.za


Basfakta

Telefon: +27 (0)21 851 3759
Fax: +27 (0)21 851 4152
E-post: reservations@dvinerestaurant.co.za
Hemsida: www.dvinerestaurant.co.za, www.willowbrook.co.za
Adress: Willowbrook Lodge, Morgenster Avenue off Lourensford Road, Somerset West

Hitta hit:
Sväng in på Lourensford Road från Main Road. Ta av till höger på Morgenster Avenue ungefär 500 meter innan infarten till vingården Vergelegen vid skyltar till Willowbrook Lodge och D’vine.

Öppet alla dagar i veckan, både frukost, lunch och middag, men med olika menyer.
Bordsbeställning är oftast nödvändig under högsäsong, framför allt på kvällarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar