tisdag, oktober 21, 2008

Vi är i vårt paradis!

Nu var det länge sedan vi skrev några rader. Men under tiden har vi varit fullt upptagna med att lämna över vår lägenhet i Stockholm till hyresgäster, flyga ner till Kapstaden och inta vårt älskade hus här nere.

Vädret är skön försommar eller sen vår här nere, och precis som i Sverige på våren är vädret växlande. Vi har sol varje dag, men det kan komma en regnskur ibland och temperaturen växlar mellan 20 och 30 grader dagtid. Nätterna är för det mesta lite kyligare fortfarande, men i lördags kunde vi sitta ute på terrassen hela kvällen med vänner och ha en härlig grillkväll.

Att grilla i Sydafrika är en stolt tradition som omgärdas av många traditioner och hemligheter. "Alla" har sina egna recept på marinader, såser, kryddningar och ibland t o m eget recept på hemgjord korv. Sydafrikas egen älskade grillkorv heter boerewors och är en kryddig korv av nöt- eller griskött, ofta med koriander. Och en grillkväll kallas inte en barbeque utan en braai (förkortning av braaivleis). Vi ska brajja ikväll, säger vi svenskar. Ett uttryck som i värsta fall skulle kunna missuppfattas av den oinvigde... Om braai och det sydafrikanska kökets alla spännande nyanser kan du läsa mer om i vår nyutkomna bok "Stjärnkrogar och favoritrestauranger i Sydafrika" som bland mycket annat har ett kapitel om det sydafrikanska köket. Lite smygreklam, bara :-). Läs mer om boken på www.egi.se.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar