måndag, april 27, 2009

Tre gånger bättre sjukvård i Sydafrika

En del av er känner säkert till att jag (Björn) strax före jul på grund av hjärtproblem tvingades tillbringa några dagar på Vergelegen Medi-Clinic i Somerset West. Efter diverse undersökningar konstaterades vad som var fel och jag ordinerades en medicin som jag tar och mår nu alldeles utmärkt.

Väl hemkommen till Sverige ville jag ändå kolla upp det hela med en svensk hjärtspecialist och besökte därför det välrenommerade Stockholm Heart Center. När läkaren jag träffade läste igenom journalen jag hade med mig från Sydafrika såg jag hur hans ögonbryn höjdes gång på gång. När han läst färdigt vände han sig till mig och sa:
”En så här grundlig och genomlysande undersökning och behandling skulle du definitivt inte ha fått av den svenska sjukvården. Det dom gjorde för dig i Sydafrika är dubbelt, om inte tre gånger, så omfattande och bra som vi skulle ha haft möjlighet att ge dig här i Sverige!”Nu hoppas vi ju att vi ska slippa anlita sjukvården framöver men efter att ha pratat med den svenska hjärtläkaren kommer det i alla fall kännas extra tryggt att kontakta sjukvården i Sydafrika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar