onsdag, november 04, 2009

Solig SWEA-lunch på Tempel Wines

Idag var vi ett gäng SWEA-tjejer, och några medföljande äkta hälfter, som spenderade en trevlig dag hos Marie och Alf Ljungqvist på Tempel Wines mellan Paarl och Wellington. I strålande sol och hela 37 graders värme fick vi en fin rundvandring, spännande vinprovning och härlig lunch. Marie och Alf har genomfört rejäla renoveringar av gården och kan idag ståta med en mycket trevlig och vackert inredd Lodge med Bed & Breakfast och lägenhet med självhushåll av god klass som komplement till sin vinproduktion.

Tempel Wines är sedan länge känt för sina fina kosherviner, och Marie och Alf har fortsatt att producera dessa men kompletterar nu, sedan skörden i februari i år, även med vanligt ”sekulärt” vin. Pinotage är den enda druvan som odlas, och samtliga är s k Bush Wines som inte binds upp på vanligt vis utan växer som buskar nära marken. Skörden blir på detta sätt betydligt mindre, odlingstemperaturen jämnare och druvsaften mer koncentrerad. Under sakkunnig guidning av Alf provade vi idag vin från 2003, 2004 och 2006, där 2003 och 2006 kom ut som favoriter. Marie och Alf har ambitioner att successivt bygga ut verksamheten till att rymma hela vinprocessen ”från jord till bord” på sin egen vingård.


Tack för en mycket trevlig och välsmakande dag, kära vänner! Och till er som söker ett trevligt och charmigt boende i några dagar på en familjedriven vingård i full drift mitt i Kapstadens vindistrikt vill vi varmt rekommendera Tempel Wines Lodge.

Klicka här och se fler bilder från SWEA-lunchen

.....och här kan du läsa mer om Tempel Wines.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar