tisdag, november 24, 2009

Sommarfestival på Jordan Wines


I underbart soligt och varmt sommarväder var vi ett gäng på drygt 30 svenskar som provade vin, åkte på guidad tur med höskrinda bland vinodlingarna, fick en förevisning av vinkällaren, lyssnade på live music på gräsmattan och intog en härlig lunch i den nya restaurangen. Läs hela artikeln genom att klicka på "Läs mer >>" nedan.

För en tid sedan kunde ni här på bloggen läsa om ett tips från Ulla & Kurt om Summer Festival på Jordan Wines. I lördags gick evenemanget av stapeln i strålande väder.

Ägare Gary Jordan tog oss på en spännande tur runt Jordans 146 hektar stora ägor, där vi också kunde njuta av en vidunderlig utsikt enda bort mot Kapstaden, Taffelberget och Stellenbosch. Uppflugna på höskrinda med vinglas i hand åkte vi runt bland vinrankorna och gjorde stopp lite här och där då Gary berättade om vingården och dess verksamhet och lät oss prova viner ute bland odlingarna.

Utflykten följdes av kompletterande vinprovning inne i vinprovningslokalen. Jordan Wines är välkända för sin fina Nine Yards Chardonnay och den utmärkta Cobblers Hill Bordeaux Blend.

Några av oss fick sedan en trevlig och intressant förevisning av vinkällaren av Garys fru Kathy. Gården producerar ca 720 000 flaskor vin per år, vilket är att betrakta som en medelstor vinproducent i Sydafrika. Jordans viner har vunnit många fina utmärkelser, både i Sydafrika och internationellt.



Sen var det dags att avnjuta lunchen i den nyöppnade restaurangen The Jordan Restaurant. Restaurangen drivs av den berömde köksmästaren George Jardin med hustru Louise – ja, det är samme man som även driver den berömda restaurangen Jardin inne i Cape Town. George berättar: Jordan Estate har ett underbart läge och är den perfekta platsen för Louise och mig att personligen kunna ta hand om våra gäster och ”pamper their palates and de-stress their minds”.


Vi avnjöt en sagolik lunch med lax, springbok, underbart lamm och en fin fiskrätt, och besöket i ostkällaren med några av Sydafrikas bästa ostar var en mycket angenäm överraskning. Dock lämnade servicen en hel del att önska, med tanke på att vi bl a fick vänta 45 minuter innan vi ens fick in våra förrätter. Men vi hoppas och tror att det berodde på ovana denna premiärdag.

Restaurangen kommer att hålla öppet för lunch tisdag-söndag kl 12-15 och för middag enbart torsdag och fredag. Bokningar görs på tel. +27 (0)21 881 3441.

Tack kära Ulla och Kurt för tipset och för ert utmärkta arrangemang för oss alla!

Se fler bilder från vår dag på Jordan Wines HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar