tisdag, november 17, 2009

Trevligt restaurangbesök i Stellenbosch


Häromdagen hittade vi en trevlig restaurang i Stellenbosch som vi inte besökt tidigare. Tipset kom från våra vänner Katarina & Peter som driver The Beautiful South Guest House och The Beautiful West Guest House i Stellenbosch respektive Somerset West.


Vi tog med oss vännerna Gette & Acke och provåt Beads Restaurant & Bistro och det blev en mycket positiv upplevelse. Maten var god, vällagad och prisvärd, och deras fräscha sole (sjötunga) med skirat smör, kapris och citron är nog den bästa vi ätit i Sydafrika. Gette hade otur och hittade dessvärre två hårstrån i sin bobotie och påpekade detta. Utan krav från vår sida hämtade servitrisen in restaurangchefen som givetvis beklagade så mycket. Men dessutom behövde vi inte betala för den rätten, plus att vi alla fyra bjöds på cocktails! Föredömligt hanterat tycker vi, och kan även meddela att deras cocktails är utmärkta. Björn, som är en hängiven och erfaren Margarita-testare, blev klart imponerad av deras klassiska, felfria version.

Vi kan varmt rekommendera ett besök på Beads, och vill också tipsa om att göra som vi gjorde och beställa bord på deras trevliga courtyard (innergård) där man sitter ostört under ekar och blommande jakarandaträd långt från gatans buller.
Läs mer om Beads på deras hemsida här!





1 kommentar: