måndag, november 23, 2009

Utflykt till Hermanus


För några dagar sedan gjorde vi en mycket trevlig utflykt till Hermanus. Den lilla vackra kuststaden ligger i början av Garden Route längs med sydkusten 13 mil väster om Kapstaden. Här njöt vi i två dagar av spännande vingårdsbesök, utsökta måltider, nya bekantskaper och trevligt golfspel.

Vännerna Elisabeth, Kai, Kamilla och Håkan gjorde oss sällskap, och Elisabeth stod för den utmärkta planeringen.

Den första dagen gjorde vi några intressanta vingårdsbesök i bergssluttningarna ovanför Hermanus och provade flera utmärkta viner. Den välkända och mycket vackra vingården Hamilton Russell var en av höjdpunkterna. En av de bästa luncher vi ätit på länge intogs på restaurang Heaven på vingården Newton Johnson – ja, det smakade verkligen himmelskt gott! Delikata sparrisar och utmärkt carpaccio följdes av saftig, pinfärsk halstrad tonfisk, kycklingbröst och andra läckerheter. Executive chef Bruce Henderson och hans sous chef Wilna Kartenbach kommer att få fler besök av oss. Läs mer om restaurangen här (http://www.newtonjohnson.com/)

Tyvärr hade valarna annat för sig under dessa dagar. Vi spanade ivrigt ut över vattnet men kunde bara få en liten hastig glimt av en val långt ut från stranden den här gången. För oss var det inte hela världen eftersom vi sett dom förut, men Kamilla & Håkan planerar en ny tur i nästa vecka. Valsäsongen, då många Southern Right Whales kommer till våra varma vatten för att föda sina ungar, börjar så småningom lida mot sitt slut nu så ni som vill se dessa magnifika djur rekommenderas att snarast bege er dit. Man behöver inte göra någon utflykt med båt, utan valarna kommer alldeles nära stranden. Men med tanke på vårt dystra resultat kan det vara en bra idé att kontakta Hermanus Tourism Bureau först och stämma av hur valskådarläget är. Tel +27 (0)28 312 2629.

Middagen intogs på en charmig italiensk restaurang i Hermanus, tillsammans med Gustaf Andersson, som tillsammans med hustru Cecilia Slumpare driver Sydafrikanska vinklubben. Klubben erbjuder spännande sydafrikanska vinpaket som levereras hem till din dörr i Sverige. Ett utmärkt sätt att utforska fler sydafrikanska viner än de som Systembolaget erbjuder! Läs mer om vinklubben här (www.sydafrikanskavinklubben.se)

Övernattade gjorde vi på trevliga, centralt belägna Auberge Burgundy, där vi hyrde in oss i deras penthouse högst upp, bestående av tre dubbelrum med gemensamt vardagsrum och kök. Här kan du läsa mer om detta boende (www.auberge.co.za).

Den andra dagen inleddes med mer valspaning utan resultat. Men den förtreten glömdes snart när vi spelade 18 trevliga hål på Hermanus fina golfbana.

Tack Elisabeth & Kai för en fint arrangerad utflykt och trevliga dagar tillsammans!

Bilder från vår resa hittar du här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar