måndag, juni 07, 2010

Salt & Wine Pairing

Food & Wine Pairing är ju en populär företeelse nuförtiden, men har ni hört talas om Salt & Wine Pairing? Allt fler mat- och vinintresserade börjar nu inse betydelse av ditt val av natriumklorid har för en lyckad totalupplevelse. Idag kan vi köpa en nästan oändlig mängd olika salter, alltifrån rosa Bolivianskt bergssalt och sydafrikanska vita saltpärlor till svart vulkaniskt salt från Hawaii.

Craig Cormack, kock och delägare i berömda Overture Restaurant på vingården Hidden Valley i Kapstadens vindistrikt, har satt fokus på detta och anordnar salt- och vinprovning där du kan prova olika mer eller mindre exotiska saltprodukter tillsammans med vin. Han innehar en gedigen samling av hela 42 olika salter från hela världen, som han använder sig av för att skapa sina kulinariska kreationer, ibland med tusenåriga recept i grunden. ”Salt kan vara både bra och dåligt för vin – det kan både förbättra och förstöra vin”, säger Craig, och betonar vikten av val av ”rätt” salt till olika typer av mat och vin.

Men tro inte att det handlar om att sticka fingrar eller tunga i saltskålar och sedan skölja ner saltkristallerna med vin. Nej, bättre upp! Provningarna görs i form av en femrätters upplevelse av spännande nyskapande gourmetmat, där rätterna tillagas med olika typer av salt och sedan paras med viner från Hidden Valley.

För mer information kontakta Craig på tel. +27 (0)21 851 8025 eller via e-post chefsonthemove@telkomsa.net

Overture Restaurant och vingården Hidden Valley kan du läsa mer om på sid 57 i vår bok ”Stjärnkrogar och favoritrestauranger i Sydafrika”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar