lördag, januari 26, 2013

Tre nya restauranger i Franschhoek!

Under december månad öppnade inte mindre än tre nya restauranger upp i den vackra bergsbyn Franschhoek, som även kallas Sydafrikas mathuvudstad och har franska rötter från slutet av 1600-talet.

The Stall
ligger vid infarten till Franschhoek intill Franschhoek Cellars. Lunch och middag alla dagar utom söndag kväll. Man kan även sitta ute och här finns en lekplats för barn. Restaurangen är informell med fräscha pizzor, sallader, burgare, platters av olika slag, men också stekar, calamari och pasta. The Tasting Rooms berömda kock Margot Janse har redan varit här och ätit tre gånger, till ägarnas förtjusning.

The Rotisserie at Leopard's Leap
Kock Pieter de Jager kommer närmast från Pierneef på La Motte, och var innan dess på Le Quartier Français. Avslappnat och enkelt är ledorden. Gästerna väljer från en fräsch sallads- och tillbehörsbuffé och väljer sedan kyckling eller fläskkött som kockarna skär upp och serverar. Öppet onsdag-söndag för lunch.

Antipasto Bar at Anthonij Rupert Wines (Graham Becks tidigare vingård utanför Franschhoek har köpts av granngården)
Antipasto platter     Foto: Minna Nilivaara
Denna restaurang, deli och bageri är inhyst i det som förut var vinprovningslokalen på Graham Beck Wine Estate. Vinprovningen finns numera en trappa upp. Som hörs på restaurangnamnet handlar det om italienska delikatesser och specialiteter som man här kan avnjuta: caprese sallad, melon och parmaskinka, platta med italienska charkuterier eller ostar med fikonmarmelad, mixad antipasto platter, smoked salmon trout bruschetta och liknande läckerheter. Öppet 10-17 alla dagar i veckan.

1 kommentar:

  1. Kul att ni uppmärksammat dessa restauranger...Däremot vore det schysst om ni anger källan el skriver när ni lånat bilder från min blogg i fortsättningen. (Antipasto brickan).
    Ha det gott!

    SvaraRadera