onsdag, juli 03, 2013

En tvåhundragrammare och ett glas sydafrikansk Roodeberg på gatuköket med fullständiga rättigheter


Nu har vi bilat tvärs över landet och saligen anlänt till vårt bohuslänska sommarparadis Hamburgsund för sedvanliga fyra veckor med kala klippor, salta bad och skaldjursfrossa! Hur Björn får in två golfbagar, två golfvagnar, två jättestora resväskor och tre mindre - plus stövlar, flytvästar, dataväskor, min kudde, paraplyer, seglarjackor, fullproppad kylväska, kameraväska, portabel (nåja) printer, tofflor, vindunkar och annat tjafs där det finns små håligheter - i vår Audi A4 Cabriolet kommer jag aldrig att begripa.
Bland det första vi gjorde var att traditionsenligt inta lunch dag 1 på Trekanten Bistro downtown Hamburgsund. Ja, det är det storstilade namnet på vår korvmoj med fullständiga rättigheter. Ni som troget har följt vår blogg tidigare vet att den mest unika sevärdheten i vår stolta stad är vårt gatukök med fullständiga rättigheter. Alla Hamburgsundare är omåttligt stolta över att just VI välsignats med en korvkiosk där man kan få en rökig whisky medan man väntar på sin korv med mos, jajjamän! Så denna dag intogs en delikat lunch bestående av saftiga tvåhundragrammare med var sitt glas lagom tempererad Roodeberg, intagen på uteterrassen tillsammans med Annette, Hulda och de andra stammisarna från Hamburgö.
Vår västkustsemester kunde inte ha börjat bättre!

PS. Det finns ingen häftigare inledning på semestern än ett sommarprogram med världens bästa Jonas Gardell! Om du missade det på midsommardagen så spräng dina gränser och lyssna bums på podversionen HÄR! DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar