tisdag, juli 30, 2013

Oj, oj, oj, va' bra!

 Lyssnade ni på sommarprogammet med svenske dokumentärfilmaren Malik Bendjelloul idag? Om inte, så bör ni verkligen lyssna på reprisen ikväll i P1 kl 22:12, alternativt när som helst på webben genom att följa länken HÄR! Det är ett av de bäst framförda sommarprogrammen i år tycker vi, och dessutom ägnas en stor del av programmet åt hur filmen Searching For Sugarman kom till. De flesta av er vet säkert att filmen handlar om den helt tossiga historien om Sixto Rodriguez, en okänd musiker från Detroit, som blev en av de mest populära artisterna någonsin i Sydafrika - trots att alla trodde han var död!
Och har ni inte sett den Oscarsbelönade filmen Searching For Sugarman ännu så måste ni BUMS rätta till den bristen!! Det är en av de bästa filmer vi sett på många år, och vi har redan hunnit se den flera gånger.
Malik och Rodriguez
I sitt sommarprogram berättar Malik underhållande om en hel rad osannolika händelser kring filmen, som t ex att de utmärkta scenerna från Kapstaden där det ska se ut som de är tagna på 70-talet är filmade med en app för 7 kr eftersom klippen bara var en prototyp och super8-film var så dyrt och filmaren/regissören Malik så fattig. Sedan gjorde olika omständigheter att han inte fick möjlighet att färdigställa filmen och ersätta det prototypfilmade materialet eftersom Sony hade så bråttom att lägga vantarna på filmen.

Om alla sydafrikaner tvingades se de fantastiskt fina filmerna Invictus och Searching For Sugarman minst en gång varje år så skulle nog alla kvarvarande raskonflikter snart vara lösta i Sydafrika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar