tisdag, juli 09, 2013

Spännande nyheter från Manuka!

I Somerset West finns en charmig och mycket populär vinbutik med ett litet café som i ett antal år även har anordnat månatliga "Meet The Winemaker Dinner". Under det halvår vi är i SA brukar vi alltid försöka vara med på dessa uppskattade middagar, och har genom åren träffat ett ganska stort antal av trevliga och intressanta vinmakare från flera av distrikten runt Kapstaden.

I slutet av förra året sålde de jättetrevliga ägarna Alison och Stephen sitt etablissemang, och vinmakarmiddagarna upphörde plötsligt. Även den fantastiskt kunnige och alltid lika tillmötesgående Morné, som drev vinbutiken, försvann i samma veva. Vi har undrat hur det ska bli med Manuka framöver, och nu har vi äntligen fått ett klargörande mail från de nya ägarna som bådar mycket gott!
Paula och Dan, som nu äger Manuka, är båda kockar, och då kan ni tänka er att det kommer att hända spännande saker på restaurangsidan av verksamheten. Men de har också ett mycket stort vinintresse och har redan utökat butikens sortiment med hela 200 nya viner! En annan oro vi har haft är att vinbutikens söndagsöppet skulle försvinna (en räddning för oss som gärna bjuder hem vänner även på söndagkvällar och ibland har glömt att fylla på vinförrådet), men nu har vi fått lugnande besked även på den punkten. Söndagsöppet kvarstår kl 09.00 - 15.00!

Och - det bästa av allt - den månatliga Meet The Winemaker Dinner återinförs! Det blir en mer seriös satsning på maten i form av en fyrarätters "guided wine & food pairing experience" som låter mycket spännande. Priset för middagen i juli är makalösa R195 inkl vin, och då finns delikata rätter av både oxfilé och kyckling på menyn bland annat! Det vore fantastiskt om de behåller den låga prisnivån även till sommarsäsongen.

Det nya ägarparet har två döttrar, 8 och 6 år gamla, så det blir även en större satsning på barnvänligt av olika slag på Manuka framöver. Ett stort Jungle Gym är redan på plats och en lekplats under tak för de minsta barnen är också på gång - bra tips för er som vill äta i lugn och ro medan barn eller barnbarn med mycket spring i benen sysselsätter sig själva.

Själva ser vi med spänning fram emot att testa Paula och Dans kulinariska konster när vi kommer ner igen. Kanske får vi en ny favoritrestaurang i Somerset West framöver.

HÄR kan ni följa Manuka på facebook.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar