söndag, september 08, 2013

Taste of Stockholm

Har ni, liksom vi, i flera års tid besökt den härliga gourmetfestivalen Taste of Cape Town som brukar gå av stapeln i slutet av mars eller början av april i Kapstaden? Nu är det äntligen dags för detta världskoncept att inta den svenska huvudstaden!

I fredags besökte vi Taste of Stockholm på Riddarholmen. Dagen startade med en pressfrukost i huvudsponsorn Electrolux tält där vi fick beundra, och provsmaka rätter från, deras nya sous vide koncept med vakuumförpackningsmaskin och ångugn, allt för hemmabruk och för den nätta inköpssumman av lite drygt 40 000 riksdaler.

Sedan blev det besök i de olika tälten för att frossa i delikatesser från några av Sveriges allra kändaste krogar och kockar. Systrarna Brydling har vi hållit konferens med i Kapstaden för några år sedan så det var ett kärt återseende, och Ulf Wagner från Sjömagasinet i Göteborg träffade vi genom gemensamma bekanta när han var i Kapstaden i vintras i samband med Star For Life. Vi deltog också i Ulfs provlagningsevent och lagade en härlig skaldjurssoppa med honom.

En jättefin solig och läcker dag!
Det här blir en härlig årlig tradition!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar