torsdag, november 21, 2013

1501 go'a björnar i vårt vardagsrum!!

Normalt har jag, Samira, EN Björn i vårt vardagsrum, och det räcker så bra, så bra. Men härom dagen var det dags att packa upp, färgsortera och av-etikettera alla 1500 små nallebjörnar som ska packas ner i ryggsäckarna tillsammans med Granpa SuperBear-boken, målarboken och kritorna till barnen i kåkstäderna. Björn tog sig an uppgiften med stor energi och efter en stund så det ut så här hemma hos oss.
Boken är nu också färdigtryckt och denna vecka ägnas alltså åt packning av färdiga ryggsäckar, och på söndag är det äntligen dags för launchparty på en av förskolorna i Khayelitsha som välgörenhetsorganisationen A Reaching Hand arbetar med. Därefter kommer projektet att rulla vidare med utdelning till barn på olika förskolor och hem för föräldralösa barn runt om i fattiga delar av Kapstadsområdet. Vi hoppas förstås att mer bidrag från generösa givare ska rulla in framöver, så vi kan köpa ännu fler nallar, ryggsäckar och kritor, och det är lätt att i efterhand trycka upp fler böcker och målarböcker vid behov.
Det blir ju heller inte slut på utdelningen bara för att det blir jul, utan vi kommer att fortsätta stötta och uppmuntra fattiga barn med det här paketet så länge donationer strömmar in. Därför blir vi förstås oerhört tacksamma om ni vill fortsätta tipsa vänner, bekanta och företag om vårt projekt om man vill hitta ett sätt att donera pengar till välgörenhet som har den unika fördelen att inte en endaste krona faller bort i administration, löner eller andra omkostnader. Läs mer om vårt projekt HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar