måndag, november 25, 2013

Äntligen premiär för Grandpa SuperBear-projektet!

Så var då dagen D äntligen här! Produktionsfasen av Grandpa SuperBear projektet är nu i hamn och igår var det festligt ”launch party” i Kapstadens största kåkstad Khayelitsha.
Förväntansfulla barn och finklädda anhöriga hade slutit upp vid ett av kåkstadens soppkök för barn som drivs av vår samarbetspartner välgörenhetsorganisationen A Reaching Hand. Organisationen leds av svenska Karin Hole, numera till vardags bosatt i USA, som även hon var på plats dagen till ära.
 Högtidliga tal blandades med fantastiska traditionella danser av en mycket duktig grupp ungdomar, högläsning ur den till xhosa översatta boken om Superbjörnen, brödbak, matutdelning och förstås det viktigaste av allt – utdelning av de färdiga ryggsäckarna med innehåll till alla barn mellan 4 och 9 år.

Varje ryggsäck innehöll den översatta boken, en tillhörande målarbok, färgkritor och en alldeles egen liten Grandpa Superbear-teddybjörn.

Soppköket kommer också att arrangera bokcirklar och små studiegrupper där man kommer att läsa boken och diskutera den tillsammans med barnen, för att hålla den vid liv länge och öka möjligheterna till att den gör ett bestående intryck på barnen.
Flera av våra generösa donatorer hade också infunnit sig, och minglade runt bland alla besökare. Det blev en härlig dag med människor från många olika kulturer, hudfärger och bakgrunder i en enda stor ”happy crowd” – ett bra exempel på The Rainbow Nation när den är som allra bäst.
 
Nu går projektet in i en leveransfas där det i projektgruppen arbetas intensivt med att välja ut och prioritera mottagande institutioner så alla ryggsäckar i denna första produktion hinner distribueras innan jul.
Men som vi skrivit förut – så länge donationer strömmar in kommer vi fortsätta att producera nya ryggsäckar med innehåll, förhoppningsvis under lång tid framöver. 

Vi och alla barnen vill än en gång framföra ett stort och varmt TACK till alla er donatorer som hittills bidragit till att det här projektet blivit verklighet!! Vi önskar ni hade kunnat vara med och se barnens häpna och lyckliga ansikten när de insåg vad de skulle få. Och ändå återstår det bästa för dem, när de börjar läsa den fina lilla berättelsen om superbjörnen och om att allt är möjligt och hinder är till för att övervinnas.
Dessa bilder + lika många till hittar ni HÄR






1 kommentar:

  1. Ser ut som en mycket uppskattad lansering. Grattis!!
    Hälsningar från Höllviken

    SvaraRadera