onsdag, november 27, 2013

Högtidlig "graduation" på förskolan i Kayamandi

Härom dagen var det dags för den årliga examen för de äldsta barnen (5 år) på "vår" förskola i Kayamandi, där många av er läsare varit med oss under åren.

Katarina och Peter Stigsson som till vardags äger och driver underbara The Beautiful South Guesthouse i Stellenbosch är också mycket engagerade i förskolan och har låtit sy upp fina examensdräkter som barnen får låna.

Avslutningen ägde rum i kyrkans samlingslokal som ligger vägg i vägg med de äldre barnens lokal. Barnen hade repeterat avslutningsceremonin under lång tid, och inledde med en tjusig inmarsch med den sydafrikanska flaggan först. Sedan höll prästen ett tal till barnen och de ca 200 församlade gästerna, som avslutades med sång och spontandans i härlig gospelanda. Barnen fick sedan komma fram ett och ett och hämta sitt diplom och med mikrofon i hand hålla ett litet kort anförande om sina drömmar för framtiden. Det allra härligaste var att höra dem berätta vad de vill jobba med som vuxna. Det var många blivande piloter, poliser, sjuksköterskor, läkare och lärare bland barnen, men en lite mer annorlunda framtidsplan hade nog pojken som högtidligt deklarerade att han vill bli en - HÄST! Vi ser med intresse och spänning fram emot att följa hans framtida utveckling.

Ceremonin avslutades med festlig förtäring av kakor, jordgubbar, läskedrycker och annat mumsigt. Samira var där och tog många bilder och Björn har nu redigerat och plockat ut de bästa bilderna som ni kan se om ni klickar HÄR!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar