måndag, november 11, 2013

Eat Out Awards 2013: "And the winner is..."

...The Test Kitchen!" För andra året i rad kniper Luke Dale-Roberts förstaplatsen! Vi som varit där och tyckt att maten varit mycket bra men inte makalös, och att servicen ibland till och med varit dålig får göra nytt besök och hoppas på att bli överbevisade den här gången.
Luke med sitt team
Igår var det alltså dags för den årliga galan då Sydafrikas allra bästa restauranger utses. 20 utmärkta restauranger är varje år nominerade och av dessa utses tio till de allra bästa i landet. Bland de nominerade som inte lyckades ta sig in bland de tio bästa i år men alltså likväl kan räkna sig till de 20 bästa i landet hittar vi till exempel vindistriktsfavoriter som Bread & Wine och The Kitchen at Maison i Franschhoek, Tokara, Makaron och Delaire i Stellenbosch, och Waterkloof i Somerset West. På tripadvisor.com kan ni läsa om vårt senaste besök för 10 dagar sedan på Makaron - en matupplevelse vi ska minnas länge, länge. En rejäl höjning från förra säsongen, så det var inte oväntat att Makaron skulle finnas med bland de 20 bästa restaurangerna i landet. Executive Chef Tania Kruger har under den sydafrikanska vintern praktiserat på Franzén i Stockholm och på andra förstklassiga Michelinkrogar i Europa och kommit hem full av inspiration och nya idéer och givit Makaron ett spännande lyft.

Väldigt kul tycker vi också det är att vår gode vän David Higgs tog sig in på en jättefin andra plats redan på första försöket med sin nya restaurang Five Hundred på Saxon Hotel i Johannesburg! Många av er minns säkert hur han tog Rust en Vrede ända upp till förstaplatsen år 2010, samma år som han själv dessutom blev Chef of the Year och restaurangen vann Service Excellence. Och David kniper i år sin andra individuella seger och korades igår till Chef of the Year 2013!

Här är hela listan för 2013:
1. The Test Kitchen
2. Five Hundred
3. Rust en Vrede
4. The Greenhouse
5. Hartford House
6. Jordan Restaurant
7. Overture
8. Camphors at Vergelegen
9. The Tasting Room at Le Quartier Français
10. Pierneef à La Motte

HÄR kan ni läsa mer info om galan igår, alla restaurangerna och alla utdelade priser och utmärkelser.
Nu väntar vi på årets utgåva av den tryckta publikationen Eat Out Magazine, som lär dyka upp i tidningsdiskarna vilken dag som helst. Ett oumbärligt redskap för alla restaurangfrälsta i Sydafrika!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar