lördag, januari 25, 2014

Härlig första dag på vinfestivalen

I morse vaknade vi i en svit på Kleine Zalze lodge där vi övernattat i samband med att vi gör ett reportage om Kleine Zalze/De Zalze för tidningen vi jobbar för, First Class Magazine. It's a tough job but someone's got to do it. Efter en stor och vällagad frukost på lodgen och lite mer reportagejobb på Kleine Zalze passade vi på att besöka några av vingårdarna som deltar i Stellenbosch Wine Festival. Så här blev dagen:

Simonsig Wine Estate - CHECK!
3 ostron och ett glas bubblande Kaapse Vonkel för R35!! Jättefina ostron som vi lät följas av var sin förrätt (krabbsallad och Crispy Squid, båda utmärkta) blev en lagom lättlunch.

Uitkyk Wine Estate - CHECK!
Brandy & chocolate tasting för R20 (motsvarar SEK12!!!). Vi tog en utökad version med mer choklad och fruktkaka inkl brandy för R40. Brandyn är tioårig och riktigt fin. Och de små chokladpralinerna och den lilla fruktkakan är ljuvliga och matchar brandyn på ett utmärkt sätt.

Alto Wine Estate - UNCHECK!
Här skulle vi göra Wine & Paté pairing men patén var "slut för dagen" när vi kom kl 15! Så var ute i god tid, ni som vill pröva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar