måndag, januari 20, 2014

Säsongens Största Vinfestival
24 januari - 3 februari

Håll i Hatten! - för nu är det snart dags igen för Stellenboschs årliga vinfestival. Starten av vinskördsäsongen inleds på morgonen den 25 januari kl 8-11 med ett karnevalståg bestående av färgglada underhållare på utsmyckade lastbilar och släpvagnar som banar sin väg genom gatorna i Stellenbosch. The Harvest Parade markerar början på Stellenbosch Wine Festival som är säsongens största höjdpunkt i Sydafrikas berömda vindistrikt.
Förutom en fantastisk vinfest i själva Stellenbosch mellan kl 17 och 19 den 25 januari kommer den mat- och vinintresserade besökaren mer än väl kunna få sitt lystmäte stillat under hela festivalperioden 24 januari till 3 februari.
Under parollerna "Wine and Dine" och "Wine Expo" arrangerar exempelvis ett 40-tal restauranger och lika många vingårdar i och omkring Stellenbosch olika typer av kulinariska aktiviteter och specialerbjudanden med inriktning på Food & Wine Pairing och vin och vinframställning.
Den 25 januari arrangeras dessutom en stor golftävling och en Woman's Walk som är en 5 km underhållande promenad med syfte att samla in pengar för den sydafrikanska föreningen PinkDrive som ger gratis bröstcancerscreening och utbildning till kvinnor i fattiga samhällen runt om i landet .
Massor med mer detaljerad information om Stellenbosch Wine Festival hittar man HÄR
Är ni på plats här i Western Cape så är detta en festival ni inte får missa! Ha det så jättetrevligt - och hoppas vi ses!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar