tisdag, januari 14, 2014

So many restaurants, so little time!

Som många av er vet så älskar vi att testa nya och gamla restauranger här i Kapstadens vindistrikt. Här kommer nu en liten snabb review över några av de vi testat hittills under säsongen. Klicka på restaurangens namn så kommer ni till deras sida.

Ecuus Restaurant at Cavalli Wine & Stud Farm
Ny spännande fine dining-favorit på R44an. Två kockar är "stulna" från Rust en Vrede, den ena via omväg som head chef på Twelve Apostels. Vi har gjort två middagsbesök, båda till MYCKET stor belåtenhet. Det här är en gourmetkrog att räkna med framöver! Se tidigare recension HÄR!

Makaron
Restaurangen på femstjärniga guesthouset Majeka House restaurang i villaområdet Paradyskloof strax innan Stellenbosch (sväng in mitt emot entrén till Stellenbosch Golf Club).
Tanja Krugers kokkonster når allt högre höjder efter ny Europapraktik! Men servicen varierar från bra till ganska dålig, tyvärr.

Opa Greek Taverna
Ny grekisk restaurang på Main Road, Somerset West. Ägaren är grek, maten god och vällagad och serverad i rikliga portioner. Populärt och prisvärt - boka bord även på vardagar!

Terroir
Alltid pålitligt bra mat, år ut och år in. Men vi blev rejält myggbitna när vi satt ute på kvällen. Har tyvärr tagit bort den underbara pork belly som var Michaels signature dish. Och vinerna är orimligt dyra.

Waterkloof
Vi har gjort två middagsbesök på denna fine dining krog, båda till STOR belåtenhet! Ena gången tog vi avsmakningsmenyn och den andra gången à la carte. Elegant upplagda, innovativa, mycket smakfulla och vällagade rätter och bra service. Utsikten från detta örnnäste är makalös!

Pierneef @ La Motte
En av våra favoriter i Franschhoek med en kalvbräss som är absolut himmelsk! Men vid lunchbesök nummer två var rätterna lite mer ojämna.

96 Winery Road
Pålitlig, rustik högborg för köttälskare. Håll er till de utmärkta kötträtterna, de övriga rätterna är ok men inte riktigt i samma klass.

Guardian Peak
Fortfarande ett riktigt trevligt lunchställe med bra bistrokök och fin utsikt. Den unga personalen kan dock vara lite väl virrig och orutinerad ibland. Extraanställda studenter från Stellenbosch?

Blue Waters
Opretentiös fisk- och skaldjursrestaurang på Main Road i Somerset West. För det mesta bra och "good value for money" men ibland ojämn. Sashimin var ena dagen jättefin, men nästa gång var den tillyxad i 1,5 cm tjocka, stabbiga bitar som hade passat mycket bättre i en fiskgryta.

Burrata
Utsedd till bästa italienare i Kapstaden av Eat Out. Ägs av trevliga Neil Grant som många av er nog minns som sommelier på Rust en Vrede under David Higgs tid. Rustik avslappnad bistroinredning utan vita dukar. Maten är god och vällagad men inte makalös. När vi försökte få in lite bröd att suga upp det goda musselspadet med blev svaret nekande. Man måste i så fall beställa in en hel pizzabotten. Det ligger en doft av matos i lokalen och servicen är underbemannad, stressad och glömsk.

Lord's Garden Restaurant & Cocktail Lounge
Alex har sålt sin trevliga restaurang i Strand till unge belgaren Tristan Lord, och den är nu ännu bättre än tidigare! Se vår recension HÄR!

Jordan
Lite av en besvikelse. Vi förväntar oss mycket mer av George Jardine. Rätterna var faktiskt ganska smaklösa, och deras föreslagna barnportion med kött bestod av en stor köttklump med pyttelite sås. Vi uppmanades ta av vår potatis till barnet när vi undrade över tillbehör. MEN - sufflén var den bästa vi ätit i Sydafrika!

Ruben's @ One&Only Cape Town
Vackert belägen vid Waterfront med magnifik utsikt över kanalen och Table Mountain från restaurangen. Och ett sexstjärnigt hotell bör väl åtminstone ha en femstjärnig restaurang kan man tycka. Men så är inte fallet. Många av rätterna är förvånansvärt okryddade och smaklösa, och pork belly bestod till mer än hälften av fett. Stora fina moules marinière blev middagens vinnare. Att servicen haltar här känns allvarligare än på andra ställe eftersom här finns många kräsna internationella boende-gäster. De som bär ut maten vet inte vem som ska ha vilken rätt, beställningar glöms bort och glasvin erbjuds inte att provas.

Camphors at Vergelegen
Fine dining restaurangen på stora välkända vingården Vergelegen. Trevligt, bra, vällagat - men inte wow...

Mont Marie
Jättetrevlig nybyggd modernt inredd och barnvänlig restaurang i Stellenbosch vindistrikt med höga ambitioner i köket. Hit vill vi återvända många gånger framöver, både för lunch och middag! Läs vår recension HÄR!

Vi vill också meddela alla älskare av vingården Morgenster och fina restaurang Sofia's att krogen tyvärr har stängt. Head Chef Craig Cormack skriver: "Unfortunately our contract came to an end and we never renewed, so the restaurant is still closed."

2 kommentarer:

  1. Sofia's är stängd men "Morgenster is planning a new restaurant with an (very big name Michelin Star) international partner, a Café, a Deli, and accommodation, a project which is still in development phase, but is planned to open in September 2014."
    En sån tur att vi bor i SW! Hälsar Håkan

    SvaraRadera
  2. Wow, du är som vanligt mycket välinformerad, Håkan! Låter mycket spännande. Vore kul om vi kunde utforska den nya restaurangen med er nästa säsong :-) Stort tack för din kommentar!

    SvaraRadera