fredag, december 12, 2014

Liten hotellturné i Kapstaden med omnejd

Som många av er vet så arbetar vi för ett svenskt livsstilsmagasin som heter First Class Magazine. Ägaren Susanne har varit nere och hälsat på oss här i tio dagar, och tillsammans med henne har vi under de gångna två veckorna besökt och bott på flera femstjärniga hotell i Kapstaden med omnejd som vi ska skriva en artikel om i februarinumret av tidningen. It's a dirty thankless jobb, but someone has to do it. Här kommer en liten summering (klicka på hotellnamnet så kommer ni till deras hemsida):

Vår turné inleddes på nyöppnade South Beach i Camps Bay. Alla nio lägenheterna är snygga moderna dubbelrum med underbar havsutsikt och utmärkt kök. Rummen är ovanligt stora, hela 55 kvm plus rejäl balkong med bord, stolar och solbäddar. South Beach har på ett förträffligt sätt lyckats kombinera den privata friheten med lägenhetsboende med servicen på ett hotellboende. Här finns ett stort inomhusgarage, en tvättstuga för gästernas bruk och ett litet välinrett gym med duschrum som även kan användas om man har sent hemflyg och vill fräscha upp sig innan avresan. Anläggningen har en fin gemensam swimmingpool med trevlig solterrass, och i garaget finns cyklar till utlåning för den som vill ta en tur i de vackra omgivningarna.
Utsikt South Beach
Här finns en reception som är dygnet-runt-bemannad och assisterar gästerna med allt de behöver hjälp med från kartor, utflyktstips, råd och bokningar av olika slag till leverans av färskt bröd och dagstidningar. Är man ett större sällskap som vill bo tillsammans har samma ägare även förstklassiga större lägenhetsalternativ i anläggningen Blue Views i Bakoven som ligger granne med Camps Bay. De största lägenheterna och villorna här har hela sju sovrum.
Poolområdet Cape Grace
Vi fortsatte sedan till välkända Cape Grace Hotel, som ligger perfekt placerat strax intill alla restauranger, barer och utmärkta shoppingcenter i Waterfront. Hotellet öppnade för 18 år sedan men renoveras och byggs till lite då och då. Senast är det den nya härliga poolterrassen som byggdes klart för några månader sedan, som verkligen blivit ett lyft och ett populärt samlingsställe för hotellets gäster. En stor del av möblemanget på hotellet är antikt och rummen stora och elegant möblerade. Här finns en av de största samlingarna av antikviteter i hela Sydafrika. The Bascule Bar på hotellet har hela 534 sorters whisky från hela världen, och man erbjuder whiskyprovningar med eller utan mat. Hotellet har också ett förstklassigt spa med fullsortiment av alla tänkbara behandlingar.
Vårt rum på Cape Grace
Avslutningsvis bilade vi till femstjärniga Grootbos Private Nature Reserve, strax utanför Gansbaai som ligger några mil öster om Hermanus. Anläggningen består av två utmärkta lodger; Garden Lodge är främst anpassat för barnfamiljer och den modernare Forest Lodges målgrupp är par, allt från "honeymooners" till seniorer, och familjer med barn över 12 år.
Garden Lodge
Forest Lodge

Båda lodgerna har underbar utsikt över havet och erbjuder privat och ostört boende i fina villor/bungalows. Grootbos erbjuder många aktiviteter att roa sig med för den som inte bara vill vila, sola, äta god mat och poolbada. Vi gjorde bland annat en jätteintressant 4 x 4 drive med landrover med en av Grootbos kunniga rangers, som berättade massvis med spännande saker om den lokala floran och faunan, och tog oss upp till toppen på berget Grootberg med milsvid utsikt över land och hav.

Vacker fynbos på vår 4 x 4 drive
Här finns också ridning, guidade promenader, spabehandlingar, grott-turer och en förevisning av det Social Responsibility Program som hotellet driver. För den mer äventyrlige erbjuds "shark cage diving" och flygtur över omgivningarna till lands och till sjöss.
Poolen på Garden Lodge
I mitten av januari kommer vi även att bo några dagar på fina Twelve Apostles Hotel & Spa mellan Camps Bay och Llandudno. Då lägger vi förstås även en liten recension av den vistelsen här på bloggen.
Härliga barn i Camps Bay

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar