lördag, augusti 15, 2015

PADS-projektet - statusuppdatering nummer 7 - HURRA för Helene!


(För dig som inte är regelbunden läsare av den här bloggen, och inte känner till vårt PADS-projekt sedan tidigare, vill vi hänvisa till utförlig projektinformation om du KLICKAR HÄR.)

Nu är det hög tid med en ny statusrapport, och här kommer glädjande nyheter minsann! Idag har vi TVÅ härligt roliga anledningar att fira. För det första har vi precis fått veta att det är en stor donation på väg in till projektet, en summa som med råge gör att vi nu kommit i mål med etapp 2. Denna summa räcker till att säkra hela 48 flickors kompletta skolgång! Och givaren då? Ja, detta leder oss in på den andra anledningen att fira idag.

Redan i maj fick vi ett meddelande från Helene K i Uppsala, som är trogen bloggläsare och donator till vårt PADS-projekt. Hon hade då bestämt sig för att avstå från presenter när hon nu i augusti ska fira sin 50-årsdag. Så hon har istället uppmanat sina gäster att skänka en slant till vårt projekt. Hela 6 500 kronor har nu inkommit till hennes insamling, och pengarna är som sagt på väg till PADS-projektets konto.

Idag, lördagen den 15 augusti, är det dags för Helenes 50-årsfest, och vi vill fira henne med att tillägna henne denna statusuppdatering och hurra högt och ljudligt! Tack vare Helene och hennes underbara vänner har vi nu säkrat hjälpen till high school nummer två i Kayamandi! Stora, varma tackkramar till er allihop!!

Men nu är det dags för etapp 3 i projektet. Till årsskiftet kommer nya elever att börja high school i dessa två skolor, och då kommer fler unga flickor att behöva vår hjälp. Om ni vill hjälpa oss att hjälpa flickorna så sprid och dela detta budskap till era vänner, så kan vi förhoppningsvis få in tillräckligt med pengar att hjälpa de nyanlända flickorna efter årsskiftet.

I slutet av september åker vi tillbaka till Kapstaden. Det är lite tidigare än vi brukar, men vi har bråttom ner i år eftersom flickorna i high school nummer två nu ivrigt väntar på att vi ska beställa deras PADS-kit och börja dela ut dessa till de som är i skriande behov av hjälp. Då kommer vi förstås att publicera nya statusuppdateringar här på bloggen där ni kan följa i text och bild hur det praktiska hjälparbetet fortskrider. Tills dess önskar vi alla våra givare en riktigt skön fortsatt svensk sommar, eller en spirande vacker sydafrikansk vår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar