söndag, augusti 23, 2015

Sydafrikaner på Grönland!



Natascha
Nu när sommarvärmen äntligen kommit till Sverige befinner vi oss på en underbar resa till kylan på Island och Grönland, där temperaturen sällan överstiger + 10 grader. Men vi klagar verkligen inte! 

Sarah
Just nu är vi på en tolvdagarskryssning med expeditionsinriktning utmed Grönlands kust på underbara fartyget Silver Discoverer. Vi är 56 passagerare från hela världen och en 120 man stark besättning, så vi blir väldigt väl omhändertagna. Med på båten finns också ett tiotal experter och forskare inom områden som arkeologi, kulturhistoria, marinbiologi, botanik, ornitologi och liknande, som guidar oss på våra expeditioner och håller seminarier ombord på fartyget. Och till vår glädje har vi stött på inte mindre än tre sydafrikaner bland besättningen. Sarah från Pietermaritzburg är ansvarig för fartygets sköna spa och skönhetssalong (mmm…), Natascha från Cape Town tillhör expeditionsteamet och henne träffade vi även på den oförglömliga expeditionskryssningen från Borneo till Nya Guinea förra året.
Doctor Nardus
Slutligen har vi vår stiliga skeppsläkare Nardus som även han är en ”true Capetonian”. Alla kvinnliga gäster ombord funderar som bäst på om de möjligtvis har någon åkomma som kräver läkartillsyn...

Dessa sydafrikanska vänner får oss verkligen att längta ner till vårt paradis på södra halvklotet igen! Men först har vi en hel underbar vecka kvar på båten, plus ett vildmarksäventyr upp till inlandsisen på Grönland där vi ska sova i tält uppe på isen (brrrr!). Sen blir det mellanlandning i Stockholm ett litet tag innan det bär av för några dagars whiskyprovning på den lilla ”whisky-ön” Islay i Skottland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar