onsdag, september 07, 2016

Årets genomgång av förlängd reseförsäkring

Ni som är trogna läsare av vår blogg vet att vi gör en jämförelse av förlängd reseförsäkring varje år, och här kommer årets rapport. Den reseförsäkring som ingå i hemförsäkringen gäller som bekant bara 45 dagar. Är man på resa längre än så måste man förlänga hemförsäkringens reseskydd alternativt teckna en separat reseförsäkring för överskjutande dagar.

Vi bytte hemförsäkringsbolag för några år sedan till Dina Försäkringar, eftersom vi fick bäst pris där. Nu har vi varit kunder några år och är väldigt nöjda med både service vid kontakt med kundservice och med skadehantering. Sedan vi bytte hemförsäkringsbolag har Dina Försäkringar gått segrande ur striden om var vi ska lägga vår förlängda reseförsäkring, och så blev utfallet även i år.

Här är resultatet:

Vi är 60 respektive 68 år gamla, vilket har betydelse för premieuträkningen hos alla bolag.

Dina Försäkringar tel 0771-81 82 83
Samira 21 kr/dag, Björn 22 kr/dag (förra året 20 resp 22 kr).
Premien höjs successivt när försäkringstagaren blir äldre.
     
ERV (f d Europeiska) tel 0770-45 69 00
Samira och Björn 29 kr/dag/pers (samma som förra året).
Premien höjs rejält vid 70 års ålder.

Gouda tel 08-615 28 00
Med egendomsskydd: Samira och Björn 41 kr/dag/pers (höjning med 4 kr/dag från förra året).
Utan egendomsskydd: Samira och Björn 29 kr/dag/pers (kollade ej pris förra året).
Premien höjs rejält vid 70 års ålder.

Solid tel 0771-113 113
Har upphört med produkten.

ICA-banken Försäkring tel 033-47 47 90
Har fortfarande ERVs produkt och inga planer på annat, trots uppgift juli 2015 att de skulle skaffa egen produkt under 2016.


Genom att förlänga med Dina Försäkringar sparar vi 2 683 kr jämfört med ERV och 5 351 jämfört med Gouda! En annan fördel med samma försäkringsbolag hela vår restid är att vi slipper tjafs med gränsdragningsproblem mellan de båda försäkringsbolagen om vi råkar ut för en skada som löper över gränsen för de första 45 dagarna. Det har vi eländiga erfarenheter av tidigare.

Man måste vara hemförsäkringskund för att kunna köpa respektive hemförsäkringsbolags förlängda reseskydd. Så det kan vara värt att, som vi gjorde, byta hemförsäkringsbolag om man kan spara tusenlappar på den förlängda reseförsäkringen även om hemförsäkringspremien skulle vara något dyrare. Men i vårt fall är det så bra så Dina Försäkringar har den billigaste hemförsäkringen för oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar