söndag, september 04, 2016

Flygbolag till Kapstaden


Har ni ännu inte bokat flyg till Sydafrika inför kommande säsong är det väldigt hög tid att göra det nu! Själva bokar vi numera våra biljetter t o r nerifrån Sydafrika, eftersom vi märkt att det blir lite billigare. Men som ni kanske minns så flög vi hem till Stockholm en månad senare än planerat på grund av min, Samiras, akuta operation i Kapstaden. Jag var fortfarande i ganska risigt skick då, så försäkringsbolaget bokade enkelbiljetter i bussens class åt oss, till vår lycka. Men nu behövde vi alltså hitta enkla biljetter ner till Kapstaden igen, för att kunna fortsätta boka där nerifrån framöver.

Det blev alltså en sökning efter enkelresor på www.flygresor.se denna gång. Och till vår stora lycka hittade vi riktigt bra biljetter ner. Endast 2 225 kr per person minsann, och då tjänade vi en hundralapp på att boka direkt via flygbolaget utan mellanhand. En flygtid på 20 timmar och en mellanlandningstid på endast 3:25 gjorde ju inte saken sämre. OCH - två väskor vardera à 23 kg!!

Vad är "haken" då, undrar ni? Ja, här kommer det kanske att råda delade meningar, men flygbolaget i fråga är Ethiopean Airlines. Vi har hört både positivt och negativt om dem, men de ingår i alla fall i Star Alliance (precis som SAS, Lufthansa och många andra välrenommerade flygbolag) och finns inte med på Råd & Röns Svarta Lista där man bland andra flygbolag hittar Ryanair, Norwegian - och Turkish Airlines som många brukar flyga med till Kapstaden! Och övriga alternativ för enkelresa till Kapstaden började på ca 5000 kr per person (om man inte vill övernatta vid mellanlandningen). Vi kom alltså undan med mindre än halva det priset.

Några andra bolag som flyger till Kapstaden är:
- Turkish Airlines (finns som sagt på Svarta Listan, och även om säkerheten på flygplatsen säkert är rigorös numera känns det osäkert med en envåldshärskare som hittar på nya tokerier hela tiden)
- Qatar Airways (mellanlandning i mellanöstern kan upplevas som obehagligt i terroristtider)
- Emirates (se ovan)
- KLM
- Lufthansa
- British Airways

Det ska bli spännande att pröva ett nytt flygbolag när det är dags för vår enkelresa till södra halvklotet i slutet av oktober. Vi återkommer med rapport!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar