torsdag, september 29, 2016

Blue Rock Village

 Förra säsongen fann vi ett intressant byggprojekt i vår närhet i The Helderberg Basin. En schweizisk arkitektfirma med storstilade visioner har som ambition att uppföra ett helt område med bostäder byggda enligt västeuropeiska normer. Målsättningen med projektet Blue Rock Village är att bygga en liten "stad" för alla åldrar präglad av säkerhet, miljötänk och ett bekvämt och bekymmersfritt liv. Idag finns endast en enkel restaurang på plats, med utsikt över en fin liten sjö på området där det bland annat bedrivs kabelvattenskidåkning. Men de framtida planerna är allt annat än "enkla". Man ligger nu i startgroparna att börja bygga den första fasen av bostäder på området, och skisserna på det färdiga området imponerar verkligen.

För att komma till Blue Rock Village kör man österut på väg N2 och passerar Somerset West och Strand. Sedan tar man till vänster in på Sir Lowry's Pass Road mitt emot avtaget till Gordons Bay. Anläggningen ligger sedan på vänster hand.

HÄR finns hemsidan, och HÄR kan ni se en storstilad film om projektet.
Under den kommande säsongen vill man bjuda in oss svenskar till en presentation av projektet på plats under trevliga former. Vi återkommer om när-var-hur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar