söndag, september 25, 2016

Inspirerande golfprestation!

Berra tillsammans med sin älskade Inger
 Att spela fantastiskt fin golf fast man passerat 90-strecket med några år är inga problem alls om man spenderar några månader i Kapstaden varje vinter för att behålla den fina formen. Det har vi fått vittnesmål om nu. Sen gör det kanske inte saken sämre om man spelat tennis i världsklass under en stor del av sitt liv också, för all del.
Gunilla och Janne
Några av alla våra goda svenska Sydafrikavänner träffades härom dagen hemma i Sverige i det fina höstvädret, och då inträffade följande bragd som vi fått oss berättat via mail från vännerna Gunilla och Janne:

"Härom dagen var vi, tillsammans med Cathrine, Ulf, Ulla och Kurt, bjudna till Berra och Inger. Samvaron inleddes med en golfrunda på Båstad gamla bana. Vi spelade damer mot herrar. Vi hade en makalös golfdag på en suverän bana. Men det mest remarkabla var att Berra gick runt på 88 slag brutto – dvs 3 slag under sin ålder. Det är en golfares dröm att kunna göra det. Bland annat sänkte Berra ett inspel från 110 meter för en snygg birdie."

Inför säsongstarten i Sydafrika tänkte vi att det kan vara en inspiration för alla att ta del av Berras häftiga prestation. Själv tyckte han att "det var väl inte så märkvärdigt". Vi tror många kan inspireras av att golf är en fantastisk sport även när man är över 90 år.


Tack för inlägget, go'vänner. 
Och ett jättestort grattis till vännen Berra!

2 kommentarer:

  1. Det är inspirerande att möta Berra och Inger både på och utanför banan. Alltid positiva och alerta. 88 slag netto - inte illa!

    SvaraRadera