söndag, juli 30, 2017

Bokrecension

För en tid sedan tipsade vi er om några bra sydafrikanska böcker för lata dagar i hängmattan. Nu har vi avverkat en av dessa böcker nämligen den engelska utgåvan av boken "Fever" av Deon Meyer.

Det här är en gastkramande spänningsroman av författaren som annars är mest känd för sina spännande kriminalromaner från Kapstaden med klurige polismannen Benny Griessel i huvudrollen. Fever är istället en mycket spännande framtidsskildring om vad som händer i Sydafrika efter det att en febersjukdom drabbat hela världen och endast några få procent av jordens befolkning överlevt. Även i den här boken finns många miljöer hämtade från både Kapstaden och vindistrikten som vi kan känna igen oss i, vilket verkligen hjälper fantasin på traven.

För er som känner er tveksamma till att läsa en bok på engelska kan vi lugna er med att det inte är särskilt svår engelska i den här boken, och dessutom finns ett litet lexikon sist i boken där några vanliga och populära uttryck på afrikaans översatts till engelska - kul!

Klart läsvärt, alltså!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar