lördag, augusti 05, 2017

Flygbolag till Kapstaden


Har ni bokat flygbiljett till Kapstaden för den kommande säsongen? Om inte kan den här informationen kanske vara till hjälp.

Några bra generella bokningsregler är att:
- resa med ett och samma flygbolag hela vägen till eller från resmålet. Detta kan vara av avgörande betydelse om man av någon anledning missar anslutande flyg, då man unviker att inget av bolagen tar ansvar utan bara skyller ifrån sig på varandra,
- tillåta minst 1 timme till byte av flyg. Det brukar vara ett bra recept för att hinna med det anslutande flyget, och för att minska risken att inte få med sig resväskan till slutdestinationen,
- alltid kolla på flygresor.se eller liknande samlingssajt och jämföra priserna där med de på respektive flygbolags webb.

Eftersom vi själva flyger från Stockholm har vi extra bra koll på vilka bolag som flyger till Kapstaden därifrån (klicka på flygbolagets namn för att komma till deras webb):

* Turkish Airlines: billiga biljetter och fräscha flygplan. Mellanlandning i Istanbul.

* Qatar Airways: bra pris och fina flygplan. Vill man unna sig något extra kan vi varmt rekommendera deras underbara, prisbelönade business class. Mellanlandning i Doha.

* Emirates: även Emirates brukar ha bra pris och fräscha plan. Mellanlandning i Dubai.

* Lufthansa: förra säsongen hörde vi många som var missnöjda med maten ombord. Mellanlandning i Frankfurt.

* KLM: har gått ner i pris de senaste säsongerna. Mellanlandning i Amsterdam.

* British Airways: ofta högre i pris än konkurrenterna, och har haft en del problem med strejkande personal och försenat bagage genom åren. Mellanlandning i London.

* Ethiopian Airlines: ny uppstickare som hittills varit det billigaste alternativet. Flygplanen är ibland nya och fräscha men kan också vara gamla och slitna utan eget underhållningssystem vid varje säte. Sägs inte ha särskilt bra support vid förseningar eller inställda avgångar. Mellanlandning i Addis Abeba som är en trist och nedgången flygplats. Men med en god bok eller fulladdad iPad, och med tålamod och gott om tid är det mycket prisvärt - vi betalade 2 200 kr per person för en enkelbiljett till Kapstaden förra säsongen!

4 kommentarer:

 1. Just nu har KLM-Air France bra priser o tider, under 6000:- ToR.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack för intressant kommentar, Allan! Mvh Samira

   Radera
 2. Vi har testat Ethiopian 2 gånger och bokat med dom igen i november med retur i januari (SEK4200). Bra flygtider från Arlanda, OK mat, hittills fräscha plan, bra service ombord. Tråkig flygplats i Addis och lite oordning angående gate info men OK för kort mellanlandning. Därför ger vi dom en chans även i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow, vilket fantastiskt bra pris, Ann! Tack snälla du för din intressanta kommentar. Mvh, Samira

   Radera