söndag, augusti 27, 2017

Sydafrika-reunion i Halmstad

Inspelsvinnaren Lolou W med prisutdelare Lisa H

 Under den gångna veckan har det varit återträff för alla oss som träffas och spelar golf i Kapstadens vindistrikt under den svensk vintersäsongen. Vi kunde tyvärr inte vara med själva i år men vi har fått en jättefin rapport från Thomas H, en av huvudarrangörerna:

Så var det dags för den 11:e reunion. Denna gång i Halmstad som glädjande nog fick nytt förtroende efter den regniga reunion i Halmstad för sex år sedan. Nu revanscherade sig Sveriges Golfhuvudstad utmärkt väl med att bjuda på strålande sensommarväder.

Lisa H delar ut pris till Lars B
Tredjepristagaren Carl-Gustaf får pris av Lisa H
På tisdagen hade vi inspel på Norra Mästerskapsbanan. 27 personer spelade och bäst spelade Lolou W följd av Lars B och sedan Carl Gustaf G. Vid middagen på kvällen som avåts på Restaurang Punch (som drivs av Göran och Eva F:s son Palle!) fick dessa vinnare inte bara ett hedersomnämnande utan även goda sydafrikanska viner. På onsdagen var det lika soligt och banan var så inbjudande att vi var på plats tidigt. Kl 10:30 var det sk Kanonstart. De 51 spelarna var då utplacerade på olika hål. Spelet startade och flöt sedan smidigt på. Ja, på tal om flyta så hade vi en liten våt händelse. Stackars Lena G:s golfvagn "slet" sig och gled med ett plask ner i Tylebäcken. Lena var snabbare än kvickt nere i det djupa vattnet (till midjan) och försökte rädda vagnen. Snart blev även spelkollegerna Torbjörn J samt Sten H behjälpliga. Med gemensamma krafter var Lena och golfvagn snart räddade upp på fast mark igen. Vattnet hälldes ut (från vagnen) och det enda som försvann var en tub Kalles kaviar. Den fjärde medspelaren, Gette P, filmade allt med sin kamera. Så kanske den filmen kan ses på Sydafrikabloggen snart, vem vet? Det bästa i denna historia var att trots blötan efter incidenten behöll Lena sitt glada och goda humör. Bra gjort av dig Lena! Vi andra spelade på med gott humör i det solvarma vädret. Eftersnacket avhölls med något att dricka vid klubbhuset. Så roligt det är att träffa alla glada, trevliga vänner efter några månaders bortavaro. 

På kvällen middag på Golfklubben. Vi åt bl a annat sockersaltad lättrökt röding till förrätt samt kalventrecote och till efterrätt varm chockladfondant med vaniljglass. Till detta drack vi givetvis sydafrikanska viner. Gabriela och Hans Tidblom har ju starta upp ett vinimport företag (Tidblom Group - HÄR finns deras hemsida!) som försedde middagen med utsökta viner, t ex Clos Malverns Brut Reserv, Glenwoods Chardonnay samt Posthouse Golden Monkey. Det ni mina vänner! Så nu är det bara att börja beställa dessa godsaker på vårt svenska Monopolbolag (tänk om vi slapp detta förbaskade monopol och blev en del av världen med att få köpa var vi själva vill istället ).

Så blev det prisutdelning
* Bäst i A-klassen blev Sven-Åke (alltid lika duktig), följd av Lena A  samt Lars B och Rolf S.
* I B-klassen vann Charlotte, men då Charlotte är hemmaspelare blev det inget pris men ett ..... -de. Då vann istället Jessica följd av Jan B och Stefan L.
* Närmast flagg blev Sven-Åke samt i damklassen Ulla S.
* Vi spelade även lag där två bästa räknades. Vinnare blev lag Marita, Barbro, Hasse samt Stefan L på 81 poäng.
Alla blev hyllade samt vederbörligen "prisade". Även Lena G och hennes räddare samt fotograf fick pris i form av en tub Kalles Kaviar. Den hade de förtjänat. Vi hade givetvis även allsång skapad av vår egen textförfattare Elisabeth S. Så flöt kvällen på under muntra och glada samtal. Visst är det härligt att träffas igen, gamla vänner!
Dagen efter, på torsdagen, hade vi s k "överkurs" med en kulturresa i fagra Skåne och Bjärebygden. Vi var 14 personer som begav oss ner till Birgit Nilssons Museum. Kanske världens största kvinnliga operasångerska? Så stor att vi svenskar kanske ej förstår. Birgit var en makalös artist, humoristisk och med bägge fötterna på marken. Hennes valspråk var t ex "Värp först och kackla sedan ". Efteråt lunch på världsberömda (i Skåne) Killeröds Kafe med deras Afternoon tea.

Ja, så var tre fina och roliga dagar slut men snart ses vi i vårt Sydafrika igen.
Många hälsningar, 
Thomas

Stort tack för jättetrevligt reportage, Thomas! De tre bilderna är från inspelsdagen men det ryktas att fler foton är på ingående från några deltagare, och när vi fått in dem kommer de att publiceras här. Och Gette - om du lägger upp filmen på youtube och mejlar oss länken så lägger vi förstås ut den också här. Det ser vi fram emot :-).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar