fredag, september 08, 2017

David Higgs på sydafrikansk teve

 En gammal bekant och god vän från Kapstadens vindistrikt har dykt upp i den sydafrikanska teverutan på sistone. År 2007 startade kökschef David Higgs eleganta vingården Rust en Vredes berömda fine dining-restaurang med samma namn tillsammans med Niel Grant (välkänd sommelier och numera ägare till flera restauranger bl a Burrata i Old Bisquit Mill) och vingårdens ägare Jean Engelbrecht. Det kan ni läsa mer om i vår bok "Stjärnkrogar och favoritrestauranger i Sydafrika".
David Higgs
Efter några år och utmärkelser som både landets bäste kock och Sydafrikas bästa restaurang kände David Higgs att han var redo för nya utmaningar. Ett alternativ till att söka sig utomlands var att flytta till Johannesburg för att sätta staden på landets restaurangkarta på allvar. Det gjorde han med den äran med restaurangen 500 på lyxiga The Saxon som i många år utsetts till världens bästa boutique-hotell. Vi besökte honom där och skrev en artikel om både hotellet och restaurangen (KLICKA HÄR för att läsa den). Numera har han dragit iväg på nya äventyr - MEN nu dyker han också upp i teverutan som en av två domare i matlagningsprogrammet My Kitchen Rules SA, ett framgångsrikt koncept man lånat från australiensisk teve.

J'Something
Programmets andre domare är portugisfödde Joao Da Fonseca, som i Sydafrika enbart kallas J'Something eftersom sydafrikanerna inte klarar av att uttala hans namn. Han är främst känd som sångare och frontman i populära gruppen Mi Casa med många kända hitlåtar som spelas flitigt både i Sydafrika och utomlands (HÄR kan ni se och höra honom och gruppen framföra megahiten "Jika"). Vi har sett Mi Casa live på många scener i Cape Town och det är alltid rena folkfesten med ett glatt dansande och sjungande publikhav. Mindre känt är att J'Something också är en duktig kock och det får han en chans att visa nu som domare i My Kitchen Rules tillsammans med David.

Programmet visas på söndagar kl 18 på M-Net kanal 101. HÄR är hemsidan där ni kan läsa mer och också se intervjuer med både domare och deltagare (HÄR är en direktlänk till David och J'Something "in action").

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar