måndag, september 11, 2017

Reseförsäkring för Sydafrika

I hemförsäkringen ingår en reseförsäkring för 45 dagar. Den behöver vi förstås förlänga rejält för att täcka hela vår årliga vistelse i Kapstaden. Sedan 2013 är vi mycket nöjda kunder hos försäkringsbolaget Dina Försäkringar. Premien både för hemförsäkringen och för den förlängda reseförsäkringen har blivit väsentligt lägre sedan vi bytte till dem, och som extra bonus slipper vi långa telefonköer vid kontakt och får alltid mycket snabb, trevlig och kunnig service av medarbetarna på deras kundservice.

Som vanligt var det bara några sekunders väntetid i telefonen hos Dina Försäkringar Mälardalen. Trevliga och kompetenta Johan hjälpte mig snabbt att räkna ut att vår premie i år kommer att gå på 25 kr (Björn) och 23 kr (Samira) per dag. I Dina Försäkringars förlängning av reseförsäkringen ingår med automatik samma skydd som man har i resedelen av hemförsäkringen inklusive egendomsskydd (det man har med sig på resan) och eventuella tillägg som utökat reseskydd, drulleförsäkring, etc. Premien har höjts med 3 respektive 2 kr sedan förra året, men det är inte särskilt förvånande eftersom vi faktiskt haft samma kostnad per dag för förlängningen sedan år 2014. Premien kommer att höjas på liknande sätt successivt ju äldre vi blir.

Som jämförelse kan nämnas att reseförsäkringsspecialisten Gouda i år vill ha hela 43 kr per dag för exakt samma försäkring inkl egendomsskydd för var och en av oss! Och här höjer man priset mycket drastiskt så fort försäkringstagaren fyllt 70 år. Hade någon av oss varit 70 år hade samma försäkring kostat hela 74 kronor per dag!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar