torsdag, september 14, 2017

Välgörenhetskonsert i Storkyrkan med Project Education



Vår härliga och driftiga vän Vivianne har besökt Kapstadens vindistrikt två säsonger i rad nu och blivit så engagerad i arbetet med att hjälpa de behövande i kåkstäderna att hon startat organisationen Project Education i Sverige. Syftet är att stötta kvinnor och barn som lever i nöd och misär i kåkstäderna och på vingårdarna i Stellenbosch och Somerset West utanför Kapstaden. KLICKA HÄR för att läsa mer om organisationen!

Vivianne och några elever på Christmas Tinto Primary
Tillsammans med Vivianne besökte vi under förra säsongen ett flertal välgörenhetsorganisationer i vårt område, där Vivianne nu valt ut tre av dessa som projektet samarbetar med, nämligen Pebbles, Imibala och Love To Give. Vi gjorde också besök i skolor och särskilt berörda blev vi av rektor, elever och verksamhet på Christmas Tinto Primary School belägen i Strand nära Somerset West. Klasserna kan vara upp till 60 elever stora och skolgården är bara en stor asfalterad plan mellan de baracker som utgör skolsalarna. För att eleverna ska kunna gå i skolan krävs att de införskaffar skoluniformer vilket inte alla har råd med. 

Nu har Vivianne tagit initiativet att anordna en välgörenhetskonsert i Storkyrkan i Stockholm (i Gamla Stan bredvid Slottet) torsdagen den 9e november där hela behållningen går oavkortat till skoluniformer till barnen på Christmas Tinto. Sju förnämliga sångare, bland annat flera hovsångare, uppträder till pianoackompanjemang. Är ni i Stockholm då så boka genast den kvällen! HÄR finns all information och länk till biljettköp.

På Facebook hittar man Project Education HÄR. Ett smidigt sätt att hålla sig uppdaterad om events och andra aktiviteter som organisationen anordnar är att bli följare på Facebook. Klicka på gilla-knappen på deras sida så börjar du följa dem automatiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar