söndag, september 24, 2017

Santa Shoebox Project


Fantastiskt fina välgörenhetsprojektet Santa Shoebox samlar in och distribuerar ut julklappar till fattiga barn i Sydafrika och Namibia. Verksamheten har blivit mycket uppskattad och organisationen har som mål att distribuera till hela en miljon barn år 2019. Här bjuds nu en underbar möjlighet att hjälpa till i projektet inför kommande jul!
I området Helderberg Basin där vi bor (Somerset West, Strand och Gordons Bay) finns en grupp frivilliga som engagerat sig i projektet. En av dessa är vår driftiga vän Ulla S som nu vill uppmana fler oss att hjälpa och glädja fattiga barn i juletid. 
Så här skriver Ulla:

Jag var med förra året vid insamling och kontroll av boxarna, och var också med vid utdelning på en skola i Elgin, och det var underbart att se hur lyckliga ungarna blev! Det är fantastiskt att man kan ge en julklapp till ett specifikt barn, och att man kan få det att fungera med tanke på den stora omfattningen.

Om någon är intresserad inte bara av att donera shoeboxes utan också att hjälpa till på insamlingsdagen i Somerset West så kan man kontakta mig för vidare information. Det vore kul om vi kunde bli några stycken från svenskkolonin som hjälper till i projektet.

HÄR på projektets hemsida kan man läsa massor med intressant information! Och de som vill hjälpa till är varmt välkomna att kontakta Ulla Siwmark på e-postadress förnamn.efternamn@gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar