måndag, mars 12, 2018

Vad blir det för väder?


Här i Sydafrika är vi minst lika väderfixerade som i Sverige. Vår erfarenhet säger oss dock att vädret verkar vara aningens mer lättförutspått här jämfört med i Skandinavien där fronterna snurrar runt i mer oförutsägbara cirklar.


Vi använder oss av tre olika sajter när vi vill få en mer tillförlitlig bild av vädret de närmaste dagarna. Dessa är (klicka på namnet för att komma till sajten):
www.yr.no
www.golfweather.com
www.accuweather.com
Om man tittar på prognosen på samtliga tre brukar det ge en bra samlad bild av läget.
Alla tre finns förstås även som appar att ladda ner till sin smartphone.

golfweather.com behöver man registrera sig för att kunna spara sina favoritgolfbanor (glöm inte att välja land till den sydafrikanska flaggan allra högst upp på sidan!), så slipper man leta fram golfbanorna varje gång.

yr.no har vi sett används runt om i hela världen, till och med på kryssningsfartyg i fjärran farvatten när man vill delge passagerarna väderleksutsikterna. Här markerar man sina favoritstäder som sedan finns lätt tillgängliga i en egen favoritlista.

accuweather.com har, bland väldigt många olika funktioner, en prognos som sträcker sig hela 90 dagar framöver, alltså ända in i april just nu. Sedan får man ju ta den långsiktiga tillfölitligheten med en nypa salt, förstås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar