torsdag, mars 29, 2018

Vår käre vän Ullabritta in memoriam

 Från dotter Catharina har vi nåtts av det ledsamma beskedet att vår vän Ullabritta Philipson nyligen gick ur tiden hemma i Sverige. Våra tankar går till Catharina med familj och bortgångne maken Nils-Bertils barn med familjer.

Vi är många här i Sydafrika som med glädje och tillgivenhet minns Ullabritta och Nils-Bertil som i många år var två av centralgestalterna i vår lilla svenskkoloni. År 2000 startade Ullabritta SWEA Sydafrika och var en mycket uppskattad och aktiv ordförande för föreningen under flera år. När vi själva slog oss ner här i Somerset West i Kapstadens vindistrikt i slutet av år 2005 var Ullabritta och Nils-Bertil mycket välkomnande och tack vare dem träffade vi många trevliga vänner, både svenska och sydafrikanska.

Så småningom valde paret Philipson att sälja sitt hus i Somerset West och flytta tillbaka till Sverige. De lämnade ett stort tomrum efter sig i Sydafrika hos den stora vänkretsen.

Vi kommer att bevara ett kärleksfullt minne av Ullabritta i våra hjärtan och med glädje minnas alla de trevliga och givande stunder vi tillbringade i hennes och Nils-Bertils sällskap genom åren.

För den som aktivt vill hedra Ullabrittas minne är en gåva till Naturskyddsföreningen (www.naturskyddsforeningen.se, tel +46 8 702 65 00) mycket välkommen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar