söndag, mars 17, 2019

Mer om load shedding

Nu haglar de schemalagda strömavbrotten här i Sydafrika, minsann!
Vi, och många med oss, har laddat ner appen "EskomSePush" till våra smart phones och läsplattor. Har ni inte gjort det ännu bör ni snarast göra det för att snabbt kunna få aktuell information om strömavbrotten.

Men när avbrotten aviseras via pushnotiserna blir appen snabbt överbelastad av alla som går in för att se vilken tid strömmen kommer att försvinna. Då kan det vara bra att ha avbrottsschemat till hands på internet eller ännu hellre utprintat så man enkelt och snabbt kan se vilka tider som gäller. HÄR är länken till kartan och schemat online, som också kan laddas ner till datorn och därifrån även skrivas ut.

Vi har också upptäckt att det ibland kan finnas bättre framförhållning i informationen om man går in på City of Cape Towns webb. HÄR hittar ni den sidan.

Och har ni inte skaffat pannlampor ännu så bör ni göra det snarast. Ljuset följer med vart man än vänder sig till skillnad från levande ljus. Man kan till och med läsa en bok med pannlampa när strömmen är borta. Det finns ett bra urval på t ex BuildersWarehouse.

Just nu har ni säkert uppmärksammat att det är Stage 4, dvs den allra högsta nivån, som gäller. Det innebär strömavbrott i två och en halv timme hela tre gånger per dygn. Nästa avbrott för Somerset West, Strand och centrala Kapstaden blir nu ikväll kl 20:00-22:30. Om Stage 4 håller i sig under måndag - onsdag i den kommande veckan blir avbrottstiderna samma som för idag, dvs kl 04:00-06:30, 12:00-14:30 och 20:00-22:30. Vi håller tummarna för att så inte blir fallet. Det ryktas om att Eskom fokuserar på besparingar av diesel under helgerna för att kunna klara en högre elförbrukning under veckodagarna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar