onsdag, april 17, 2019

Ramaphosa lugnar vita, unga farmare


Vi undanhåller oss generellt från politiska inlägg här på bloggen, och vi är noga med att vara politiskt neutrala och oberoende. Men det är också betydelsefullt att på ett neutralt sätt vidareförmedla nyheter av politisk art som berör oss alla. Här är ett sådant inlägg:

Härom dagen höll president Cyril Ramaphosa ett möte med vita farmare på vingården Beyerskloof i Stellenbosch. Tonläget var förbindligt och positivt och essensen var att även unga vita farmare ska se en framtid i landet och vara en del av det nya Sydafrika. Sedan återstår det att se om ord också blir verklighet. Det avgörs till stor del av valresultatet nu i maj, där president Ramaphosa behöver få sina anhängare i majoritet i de styrande organ han är beroende av för att kunna genomföra sina förändringar.

Sydafrika har under senare år blivit lidande av "brain drain" då en hel del vita, kunniga, erfarna och högutbildade sydafrikaner valt att emigrera eftersom de anser sina arbetsmässiga framtidsmöjligheter vara begränsade i Sydafrika. Nu gäller det för president Ramaphosa att kunna vända denna trend om landet ska kunna utvecklas så som vi alla hoppas på framöver.

KLICKA HÄR för att se en del av presidentens tal på Eyewitness News sida!

Tack Stefan L för tipset!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar