onsdag, november 13, 2019

Nu är vi igång med självförsvarskurserna!

Våra tre superduktiga tränare Dominic, Sam och deras son Joshua tillsammans med Marita och Björn.
 Tack vare generös sponsring från många av er bloggläsare har vi nu kunnat starta upp med självförsvarskursen för unga kvinnor i kåkstaden Kayamandi! Stort och varmt TACK till er alla bidragsgivare!

30 ambitiösa flickor i åldern 14 till 24 år tränar flitigt varje lördag eftermiddag, då vi förvandlar restaurangen Amazink till träningslokal för några timmar. De professionella självförsvarstränarna Dominique och Sam har ibland med sig sin son också som har svart bälte i diverse kampsporter.

Flickorna är verkligen alerta och väldigt intresserade.
I början av kursen var alla lite avvaktande och kanske inte helt övertygade om att detta skulle leda till något nytt i deras liv. Men nu efter enbart två träningstillfällen har våra fantastiska tränare skapat en både rolig och mycket lärorik atmosfär i gruppen som gör att flickorna går in i lärandet med liv och lust. Mellan lördagarna tränar de hemma också och vittnar om att de använder syskon och vänner som mer eller mindre frivilliga träningsobjekt.


Som avslutning på andra veckans träning kallade kvinnliga tränaren Sam upp Björn för att spela buse och simulera en knivattack på henne. Resultatet var i och för sig ganska väntat men att det gick så fort och utan minsta tvekan var mycket imponerande. Som tur var fullfölje inte Sam försvaret på det sätt hon gjort om attacken varit verklighet. Hade hon gjort det hade Björn förmodligen fått spendera en och annan vecka på sjukhus. I det här fallet var det ju bara en övning men om flickorna som genomgår den här sju veckor långa utbildningen skulle bli attackerade framöver kommer resultatet definitivt bli ett helt annat än vad förövaren tänkt sig.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar